Temiz enerji yatırımları FOSİL yakıtları geçti - ''Ancak yatırımlar başka bölgelerde yaygınlaşmazsa...''

TAKİP ET

IEA ''Ancak son yıllarda temiz enerji yatırımlarındaki artışın yüzde 90'ından fazlası gelişmiş ekonomilerde ve Çin'de gerçekleşti. Ve temiz enerji geçişleri başka bir yerde toparlanmazsa küresel enerjide yeni bölünme çizgileri için ciddi bir risk oluşturuyor.''

Temiz enerji FOSİL yakıtlara karşı yatırım liderliğini genişletiyor!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... ''Yeni raporumuza göre, küresel enerji krizinin tetiklediği satın alınabilirlik ve güvenlik endişeleri daha sürdürülebilir seçeneklerin ardındaki ivmeyi güçlendirdiğinden, temiz enerji teknolojilerine yapılan yatırımlar fosil yakıt harcamalarını önemli ölçüde geride bırakıyor.

 

ENERJİYE 2,8 trilyon dolar yatırım yapılacak...

2023'te küresel olarak enerjiye yaklaşık 2,8 trilyon ABD Doları yatırım yapılacak ve bunun 1,7 trilyon ABD dolarından fazlasının yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar, nükleer enerji, şebekeler, depolama, düşük emisyonlu yakıtlar, verimlilik iyileştirmeleri ve ısı pompaları dahil olmak üzere temiz teknolojilere gitmesi bekleniyor.. 1 Trilyon ABD dolarından biraz fazla olan geri kalanı kömür, gaz ve petrole gidiyor.

 

Temiz enerjiye...

Yani fosil yakıtlara yatırılan her dolar için yaklaşık 1,7 dolar artık temiz enerjiye giriyor. Beş yıl önce bu oran bire birdi. Parlak bir örnek, ilk kez petrol üretimine giren yatırım miktarını aşacak olan güneş enerjisine yapılan yatırımdır.

 

Temiz enerji geçişleri başka bölgelerde yaygınlaşmazsa...

Ancak son yıllarda temiz enerji yatırımlarındaki artışın yüzde 90'ından fazlası gelişmiş ekonomilerde ve Çin'de gerçekleşti. Ve temiz enerji geçişleri başka bir yerde toparlanmazsa küresel enerjide yeni bölünme çizgileri için ciddi bir risk oluşturuyor.

 

yenilenebilir haberler - enerji ekonomisi

fosil yakıtlar yenilenebilir yatırımlar yenilenebilir enerji temiz enerji fosil yakıt harcamaları