Tekfen Holding ve TEMA Vakfı kurucusu Ali Nihat Gökyiğit vefat etti!

TAKİP ET

Kurucu Onursal Başkanımız ve Yaprak Dedemiz Sayın Ali Nihat Gökyiğit’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz.

Tüm ülkemizin başı sağ olsun!

TEMA Vakfı

 

Ali Nihat Gökyiğit kimdir? 

A. Nihat Gökyiğit (Yaprak Dedemiz)

“Yoksulluktan kurtulmak için üretim şart. Çünkü yoksulluk da doğa üzerinde baskı yapar. Ama üretimin doğaya dost olması da çok önemli. Sadece ekonomiye değil, eko-ekonomi konseptine sarılmamız lazım. Yani ekolojiyi ihmal eden bir ekonomi değil, ekolojiyi merkeze alan ve ekonomiyi onun etrafında geliştiren bir dünyaya ihtiyacımız var. Çünkü doğaya dost olmaya mecburuz" diyen Kurucu Onursal Başkanımız, Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyiğit, 1925 yılında Artvin’de doğdu. Lisans eğitimini Robert Kolej'de 1946 yılında, yüksek lisansını 1948 yılında Michigan Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği dalında tamamladı.

1956 yılında kurucuları arasında yer aldığı TEKFEN Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlık görevlerini sürdürdü; Mayıs 2015'ten itibaren ise Tekfen Holding Kurucu ve Onursal Başkanı görevini üstlendi.

TEMA Vakfı'nın iki kurucusundan birisi, doğal varlıkları koruma ve kırsal kalkınmaya yönelik ilk projelerinin lideri ve sponsoru oldu. Bunlardan Camili Beldesi Sürdürülebilir Kalkınma Projesi, Johannesburg Dünya Zirve Konferansı'nda ödüle layık görüldü.

Ali Nihat Gökyiğit, kendi adını taşıyan ANG Vakfı aracılığıyla, eşinin anısına İstanbul'da 50 hektarlık bir alan üzerine Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ni (NGBB) kurdu. Aynı zamanda dünya barışına hizmet eden önemli kültür faaliyetlerinden biri olan Tekfen Filarmoni Orkestrası'nın kurucusudur.

Gökyiğit'e Gürcistan ve Kırgızistan tarafından “Fahri Konsolosluk”; Akdeniz Üniversitesi tarafından Çevre Hizmet Ödülü; Çukurova, Boğaziçi ve Gazi Osman Paşa Üniversiteleri tarafından Fahri Doktora unvanı verildi.

1997 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve 2010 yılında T.B.M.M. tarafından Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendirilen Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyiğit, 2009 yılında Ernst&Young tarafından Schwab Foundation Social Entrepreneur of the Year (Yılın Sosyal Girişimcisi) ödülüne layık görüldü.

(Kaynak: TEMA Vakfı)

 

enerji ekonomisi

Nihat Gökyiğit TEMA Vakfı Nihat Gökyiğit kimdir Tekfen Holding