TEDAŞ ve TEİAŞ - Bazı taşınmazları 'ÖZELLEŞTİRME' kapsamına alındı!

TAKİP ET

TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ) ve TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim AŞ) ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı.

TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ) ve TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim AŞ) ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı.

 

ayrıntılar...

TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ) ve TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim AŞ) ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı (24 Ocak 2024 tarihli Resmi Gazete).

'Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Adına Kayıtlı Olan Bazı Taşınmazların Özelleştirme Kapsam ve Programına Alınması, Satış, Kiralama, Gelir Ortaklığı Modeli ve İşin Gereğine Uygun Sair Hukuki Tasarruflar, Mülkiyetin Gayri Ayni Hakların Tesisi veya İşletme Hakkının Verilmesi Yöntemlerinden Bir ya da Birkaçının Birlikte Uygulanarak Özelleştirilmesi, Özelleştirme İşlemlerinin 31/12/2027 Tarihinde Kadar Tamamlanması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8131)'' konulu karar ise, Resmi Gazete de yayınlandı. 

 

Satışa çıkarılan taşınmazların tam listesi için link,

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/01/20240124-9.pdf

 

(tedaş - teiaş özelleştirmeleri) 

tedaş teiaş özelleştirmeleri