Systemair Türkiye - Küresel İKLİM değişikliği ile mücadele kapsamında yeniden...

TAKİP ET

Türkiye iklimlendirme ve havalandırma sektörüne yenilikler kazandıran Systemair Türkiye, küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yeniden tanımlayıp genişlettiği 'Green Ventilation' konsepti sayesinde projelerin sürdürülebilirlik koşullarını tüm yönleriyle karşılamayı hedefliyor. Systemair böylelikle Avrupa Birliği Ecodesign gerekliliklerine uygun ürünler sunarak müşterilerinin enerji verimliliği sağlamalarına ve sera gazı emisyonlarını azaltmalarına yardımcı oluyor.

Türkiye iklimlendirme ve havalandırma sektörüne yenilikler kazandıran Systemair Türkiye, küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında  yeniden tanımlayıp genişlettiği “Green Ventilation” konsepti sayesinde projelerin sürdürülebilirlik koşullarını tüm yönleriyle karşılamayı hedefliyor. Systemair böylelikle Avrupa Birliği Ecodesign gerekliliklerine uygun ürünler sunarak müşterilerinin enerji verimliliği sağlamalarına ve sera gazı emisyonlarını azaltmalarına yardımcı oluyor.

 

İklimlendirme ve havalandırma sektörüne yönelik geliştirdiği çözümlerle Türkiye klima santrali pazar lideri olan Systemair, ürünleri için güvenilir bir çevresel performans ölçütü olan Green Ventilation etiketi sayesinde en yüksek sürdürülebilir standartları sunuyor. Uluslararası sürdürülebilirlik taleplerini karşılamak adına hem kendisinin hem de müşterilerinin önem verdiği kritik çevresel faktörleri de ele alacak şekilde Green Ventilation etiketinin kapsamını genişleten Systemair, bu sayede çevresel faktörlere odaklanıyor.

 

Çevresel performans ölçütünde standartlar Green Ventilation ile belirleniyor

Green Ventilation konseptini sürdürülebilirlik ilkesine dayandırarak HVAC projelerinde çevresel performansı öne çıkaran bir yaklaşımla sunduklarını ifade eden Systemair Türkiye Ürün Müdürü Merve Selviboy, “Green Ventilation, Systemair’in ve müşterilerimizin çevresel hedeflere daha etkin bir şekilde ulaşmalarına olanak tanıyan güvenilir bir çevresel performans ölçütü. Bu etiket, ilk başlarda sadece bir ürünümüzün enerji tasarruflu EC motorlarını içerdiğini tanımlamak için kullanılırken,  zaman içerisinde kapsamını genişleterek uluslararası sürdürülebilirlik standartlarını karşılamak ve çevresel faktörlere odaklanmak için kullanılır hale geldi. Her ürün alanında belirlediğimiz ölçülebilir sürdürülebilirlik standartlarımızı, ‘yeşil boyama’ pazarlaması amacı taşımayıp sürekli olarak teknolojik gelişmelere göre güncelliyoruz. Böylelikle müşterilerimize Avrupa Birliği Ecodesign gerekliliklerine uygun ürünler sunarak onların enerji verimliliği sağlamalarına ve sera gazı emisyonlarını azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Systemair Türkiye olarak konuya hakimiyetimiz çerçevesinde Green Ventilation gerekliliklerini  sağlamak adına yayınlanan regülasyon ve tebliğleri sıkı takip ediyor, hatta bu gibi standardizasyonların belirlenme aşamasında süreç içerisine dahil oluyoruz. Bilgiden aldığımız güç ile Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlar neticesinde, ürünlerimizi her gün geliştirerek sürdürülebilirlik hedeflerine uygun, daha az enerji tüketen cihazlar olarak tasarlıyoruz. Bununla birlikte mevcut ürünler üzerinde ürün geliştirme projeleri yürütmek de bu uyumluluğun gün be gün takibini sağlamak açısından oldukça kıymetli” dedi.

 

Green Ventilation; iç hava kalitesi, güvenlik ve konfor gibi birçok açıdan etki sağlıyor

Green Ventilation etiketinin Türkiye iklimlendirme ve havalandırma sektörü için önemli bir rol oynadığını belirten Systemair Türkiye Ürün Müdürü Merve Selviboy, uygulama hakkında şu noktalara değindi: “Sürdürülebilirlik, uluslararası standartlara uyum, doğaya karşı sorumluluklar ve müşteri ihtiyaçları gibi başlıklar hem Systemair Türkiye’nin hem de sektörümüzün önem vermesi gereken konuların başında yer alıyor. Sürdürülebilirlik başlığı altında rakiplerimizin de benzer isimlerde projelerine rastlanabilir fakat bu alanda Systemair Türkiye’nin otokontrol mekanizması ile öne çıktığını söyleyebiliriz. Ayrıca Green Ventilation etiketi sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğine ek olarak; iç hava kalitesi, güvenlik ve konfor gibi birçok açıdan etki sağlıyor. Green Ventilation etiketli ürünlerimiz arasında klima santralleri, fanlar, konut havalandırma sistemleri, klimalar, hava dağıtım ve yangın güvenliği ürünleri ile hava perdeleri bulunuyor.”

 

BİLGİ

Systemair ve Systemair Türkiye - tarihçe

''Gerald Engström tarafından 1974 yılında İsveç’te kurulan global iklimlendirme devi Systemair, dünya çapında başta klima santralleri olmak üzere fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri alanında üretim yapmaktadır. Avrupa, Kuzey Amerika, Ortadoğu, Asya, Avusturalya ve Afrika olmak üzere toplam 52 ülkede faaliyet gösteren Systemair’in 29 fabrikası bulunup küresel çapta yaklaşık 6 bin 600 kişiye istihdam sağlamaktadır. Global iklimlendirme devi Systemair, ismini faaliyet alanı olan Havalandırma, Soğutma ve Klima kelimelerinden alan Türk firma HSK’nin yüzde 90 hissesini 2012 yılında satın aldı. Fabrikalar, alışveriş merkezleri, havalimanları, şehir hastaneleri, acil durum hastaneleri, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan klima santralleri sektöründe Türkiye pazarını domine eden Systemair; ofisler, fabrikalar, hastaneler, okullar, AVM’ler gibi toplu alanlara yaptığı yatırımlarla pazarın en çok talep gören firmaları arasında yer almaktadır. Özellikle de son zamanlarda veri merkezi soğutma çözümleriyle globalde adından söz ettiren Systemair, yaptığı yatırımlarla dünyadaki veri merkezi soğutma çözümlerine yeni bir soluk getirmeyi hedeflemektedir. Systemair’in, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında yaklaşık 28 bin metrekare alan üzerinde kurduğu fabrikası, Türkiye’nin “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik” anlamına gelen LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk klima santrali fabrikası unvanına sahiptir. Temel misyonu “mekânların iç hava kalitesini artırıp insanlara temiz hava sağlamak” olan Systemair Türkiye, bu hizmeti sunduğu tüm cihazlarını Dilovası’ndaki fabrikasında üretmektedir. Türkiye’de klima santrali pazarını domine eden Systemair, modern fabrikası ile yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretebilecek kapasiteye sahiptir. Ürünlerini 25’ten fazla ülkeye ihraç eden Systemair Türkiye, aynı zamanda şirketin global arenada 9 teknik merkezinden biri olarak yeniliklere öncülük etmektedir. Avrupa’nın en son teknolojiye sahip Veri Merkezi Test Laboratuvarı 365 Performance Center’ı da bünyesinde bulunduran Systemair Türkiye, fabrikası içinde hayata geçirdiği bu merkezle Avrupa’nın en yüksek kapasiteli veri merkezi test laboratuvarı konumunda bulunmaktadır.''

 

(iklim -çevre haberleri)

Systemair Türkiye küresel iklim değişikliği