SÜRÜCÜLER: Salı günü başlıyor - Cezası 776 TL

TAKİP ET

- Zorunlu Kış Lastiği uygulaması 1 Aralık 2020 Salı Günü başlıyor. Kış Lastiği, ticari araçlar için zorunlu. Kış Lastiği takmayan sürücülere 776 TL ceza keslecelek. 

HABERİN AYRINTILARI


1 Nisan 2020'de sonra eren zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Aralık'ta başlıyor (3 gün sonra). Servis araçları, kamyon, otobüs gibi ticari araçlar, kış lastiği takması gerekiyor. 1 Aralık 2020 itibariyle kış lastiği takmayan ticari araç sürücülerine 776 TL ceza kesilecek. Trafik ekipleri, 1 Aralık itibariyle de 'Kış Lastiği' kontrolleribe başlıyor. 

ÖZEL ARAÇLARDA TAKMALI

Zorunlu kış lastiği uygulaması, özel araçları kapsamıyor. Anvak uzmanlar, kış lastiğini araçlar için kar vr buza karşı son derece güvenlik sağladığına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, yaz lastikleri yolda kışın aracın tutunma, fren vb gücünü zayıflatıyor. Kar ve buz şartlarına göre üretilen kış lastikleri ise, aracın gerek tutunma, gerek fren ve gerekse diğer kış şartlarına uyum konusunda önemli. Bu nedenle de zorunlu olmasa da özel araçlatrda kış lastiği takmalı.

KIŞ LASTİĞİNİN FAYDALARI


Öte yandan BP gibi akaryakıt ve petrol şirketleri de, kışın güvenli sürüş için kış lastiği önerisi yapıyor. Çünkü kış lastiği özel yapısı nedeniyle yağmurlu - karlı havalarda aracın kaymasını önler, fren kabiliyetini artırır, aracın yol tutunma gücünü artırır. Kış lastiği, mevsim koşullarına uyumluluğu nedeniyle de yakıt tasarrufu sağlar. Bu nedenle de, kış lastiğinin faydaları dikkate alınarak özel - ticari araçlar mjtlaka kış lastiğini takmalı.

1 NİSAN2DA SONA ERİYOR


Öte yandan 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. 

ÖZEL  HABER - ENERJİ EKONOMİSİ



 

kış lastiğinin faydaları zorunlu kış lastiği uygulaması