Sürdürülebilirliğe ve hemofili hastası çocuklara fayda sağlayan proje için bir araya geldiler

TAKİP ET

Enerji Ekonomisi - Birleşmiş Milletlere üye 193 ülke tarafından 2030 sonuna kadar ulaşılmak üzere kabul edilen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” ya da diğer bir ifade ile “Küresel Amaçlar”, TED Bursa Koleji öğrencilerine de bu sürece katkı sağlama yolunda ilham verdi. “Collect For Future” adlı bir gönüllü grubu oluşturan öğrenciler, belirlenen 17 küresel amaca dikkat çekmeye, farkındalık yaratmaya ve sosyal bilinçli bir küresel hareketin yayılmasına yardımcı olmaya çalışıyor.  

“Collect For Future” gönüllüleri son olarak 17 küresel amaçtan; “Sağlık ve Kaliteli Yaşam”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “İklim Eylemi” ve “Amaçlar için Ortaklıklar” maddeleri doğrultusunda “atık pil toplama projesi” başlattı. Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla topluma fayda sağlamayı ilke edinen Eker’in destek verdiği proje kapsamında, çevre temizliğine ve sürdürülebilir geleceğe katkı sağlanırken, hemofili hastası çocuklarla da dayanışma fırsatı yaratıldı. 

75 kg atık pil karşılığında 750 meyveli kefir bağışı

Proje için Bursa’daki Eker Meydan’a atık pil toplama istasyonları yerleştirildi. Toplanan her 1 kg atık pil, hemofili hastası çocuklar için 10 meyveli kefir olarak geri döndü. Toplanan 75 kg pilin karşılığı olan 750 adet meyveli kefir; hemofili hastası çocuklara dağıtılmak üzere Bursa Hemofili Derneği’ne teslim edildi. İş dünyası ile öğrencileri bir araya getiren örnek proje sayesinde, atık pillerin doğadan temizlenmesi sağlanırken, hemofili hastası çocukların sağlıklı ve lezzetli kefir ihtiyacı da karşılanmış oldu.

“Collect For Future” gönüllüleri, küresel ölçekte sosyal bir değişim yaratmayı amaçlayan gençleri bir araya getiren Future Foundation tarafından fonlanan Global Social Leader Yarışması’na katılarak hem okullarını hem de Türkiye’yi temsil etmeyi amaçlıyor. “Collect For Future” bu yarışmada, geçen sene yüzlerce proje arasında yarı finale kalarak “Impact” ödülüne layık görüldü. Eker Süt Ürünleri, doğaya ve topluma fayda sağlama hedefiyle “Collect For Future” oluşumuna ve farklı projelere destek vermeye devam edecek.

pil