''Su ve Hava'' kullanılarak GÜNEŞ Panelleri Verimi nasıl artırılır?

TAKİP ET

''PVT-su ve PVT-hava Kullanılarak Güneş Panelleri Veriminin Artırılması''

Kalyon PV

''Yenilenebilir enerji kaynakları arasında, güneş enerjisi geleceğe umut verici bir kaynak olarak görülmektedir. Hibrit Fotovoltaik Termal (PVT) solar sistemleri son yıllarda elektrik ve termal enerjisi elde edilmek için dünya çapında yaygınlaşmaya başlamıştır.

Hibrit PVT güneş sistemi kullanılarak binalarda büyük bir miktarda enerji tasarrufu sağlanması mümkündür. PVT-su PVT-hava solar sistemine göre daha sık kullanılır. Bunun sebebi, PVT-su güneş sistemi kullanılarak daha yüksek elektriksel ve ısıl veriminin elde edilmesidir.

Yüksek sıcaklıkların, bir PV sisteminin açık devre voltajında bir düşüşe yol açtığını ve bunun da elektrik verimliliğinin azaldığını gösterilmiştir. Bir soğutucunun eklenmesi, sıcaklıkları düşürerek PV sisteminin genel verimliliğinde bir artışa neden olacaktır. Ayrıca, sistemin ısı olarak kaybedilen enerjinin bir kısmını geri kazanmasını sağlar.

Su, düşük fiyatı, bulunabilirliği ve soğutma özellikleri nedeniyle PVT sistemlerinde soğutma için kullanılan en yaygın sıvı tipi olarak düşünülebilir.

Yüksek sıcaklıkların, bir PV sisteminin açık devre voltajında bir düşüşe yol açtığını ve bunun da elektrik verimliliğinin azaldığını gösterilmiştir. Bir soğutucunun eklenmesi, sıcaklıkları düşürerek PV sisteminin genel verimliliğinde bir artışa neden olacaktır. Ayrıca, sistemin ısı olarak kaybedilen enerjinin bir kısmını geri kazanmasını sağlar.''

Bu önemli bilgi paylaşımını Kalyon PV yaptı. 

 

güneş - ges haberleri

güneş ges haberleri Hibrit Fotovoltaik Termal PVT güneş panelleri verimi nasıl artırılır