SMARTIUM BLUE sistem kullanılmaya başlandı - KoçSavunma Geliştirdi!

TAKİP ET

- Marmara'da yaşanan Müsilaj soruna çözüm için, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri AŞ (KoçSavunma)'nın geliştirdiği 'SMARTIUM BLUE  (Deniz Kirliliği-Su Kalitesi Ölçüm sistemi)' kullanılmaya başlandı.


AYRINTILAR!

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri AŞ (KoçSavunma), konuyla ilgili bilgi paylaşımı yaptı. KoçSavunma'nın bilgi paylaşımı şöyler: 'SMARTIUM BLUE Müsilajın Peşinde. Ağırlıkla Marmara’da görülen “müsilaj”ın giderilmesine yönelik olarak T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca pilot uygulama noktalarına bırakılan oksijenlendirme cihazlarının etkinliğinin gözlenmesi için ekiplerimiz tarafından geliştirilen SMARTIUM BLUE sisteminin kullanımına başlandı.

KoçSavunma tarafından daha önce Fethiye Körfezi’ndeki alg artışlarına bağlı sorunların tespiti için geliştirilen SMARTIUM BLUE Deniz Kirliliği/Su Kalitesi Ölçüm sisteminin “akıllı” ölçüm şamandıraları, 1 Temmuz’dan itibaren, Marmara’daki oksijen cihazların bulunduğu noktalardan sürekli veri aktarımına başladı.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çağrısı üzerine çok kısa süre içerisinde Ankara’daki KoçSavunma tesislerinden taşınarak kurulan sistem sayesinde Bakanlık ve TÜBİTAK ilgilileri su içerisindeki çözünmüş oksijen miktarına ek olarak, su sıcaklığı, çözünmüş katı madde miktarı, nitrat, klorofil gibi birçok parametreyi, şamandıralar suya indiği andan itibaren anlık ve kesintisiz takip edebiliyor.'(Kaynak: Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri AŞ)

Müsilaj ne demek?

Enerji Ekonomisi

müsilay koç savunma enerji