Şirketler için İKLİM Raporlama Rehberi!

TAKİP ET

Şirketler için İKLİM Raporlama Rehberi! 

Borsa İstanbul hazırladı!

Borsa İstanbul rehber özeti...

''1992 yılının Haziran ayında Rio de Janeiro’da gerçekleştirilen, 172 ülke temsilcisinin katılım sağladığı Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’ndaki tespit açıktı: “İklim üzerindeki insan etkisinin tüm kıtalarda ve okyanuslarda gözlemlenen sonuçları var ve bu etkiler artıyor.” Bu konferansta Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) imzalandı.

O zamandan beri, iklim değişikliğinin farklı alanlara olası etkileri ve yarattığı risklere ilişkin bilimsel çalışmalar önemli ölçüde arttı. Buna paralel olarak, artık finansal piyasalar, yatırımların risklerini değerlendirirken iklimle ilişkili riskleri de dikkate almaya ve fiyatlandırmaya başladı. Bu doğrultuda, özellikle yatırım stratejileri ve kararları için kaliteli ve tutarlı verilere olan talep arttı.

Şirketler kesiminde, karbon azaltım ve net sıfır emisyon taahhütleri dahil olmak üzere, artan çabalar gözleniyor. Bu artan çabalara rağmen şirketler genel olarak iklim krizinin kendi faaliyetlerine olan etkisini ölçmek, ortaya çıkması muhtemel riskleri tespit etmek ve yönetmek için stratejiler geliştirmek ve finansal olmayan verilerinin yatırımcılara etkin bir şekilde iletildiğinden emin olmak için desteğe ihtiyaç duyabiliyorlar.

Uluslararası kuruluşlar, şirketlerin iklimle ilgili verilerini en iyi uygulamalara uyumlu olarak raporlarken aşağıdaki üç aşamalı sürece uygun hareket etmelerini öneriyorlar''

 

İKLİM Raporlama Rehberi için,

tıklayın...

 

iklim haberleri

iklim haberleri iklim raporlama rehberi borsa istanbul