Sınav duyurusu yaptı!

TAKİP ET

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), 'Enerji Yöneticisi ve Bina/Sanayi Etüt Proje Sınavı 02 Ekim 2021 Tarihinde Yapılacaktır.' başlıklı duyuru yaptı. 

AYRINTILAR!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı duyuru şöyle...
 

MERKEZİ SINAV DUYURUSU

'27/10/2011 tarih ve 28097 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” ve “Enerji Verimliliği Eğitim ve Sertifikalandırma Faaliyetleri Hakkında Uygulama Usul ve Esasları” hükümleri uyarınca,  enerji yöneticisi ve/veya etüt-proje eğitimine katılanlara sertifika verilebilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından 02 Ekim 2021 tarihinde düzenlenecek olan MERKEZİ SINAV tarihi, yeri ve sınav ücreti aşağıdaki gibidir.

 

Sınav Tarihi

Sınavlar

Sertifika Tipi

Sınav Ücreti

(KDV Dahil)

Sınav Son Başvuru Tarihi1

Sınav Başlama Saati

Sınav Bitiş Saati

Sınav Yerleri2

 

 

02 Ekim 2021 Cumartesi

 

Merkezi Sınav-1

Enerji Yöneticisi Sertifikası

 

 

 

60 TL

 

 

20 Eylül 2021 Pazartesi

 

 

 

 

14:00

 

 

 

16:00

Gazi Üniversitesi (ANKARA)

Yıldız Teknik Üniversitesi (İSTANBUL)

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OSMANİYE)

 

Merkezi Sınav-2

Bina Etüt-Proje Sertifikası

 

Merkezi Sınav-3

Sanayi Etüt-Proje Sertifikası

 

DİKKAT:

    EVÇED ilan edilen sınav tarihlerinde, sınav giriş ücretlerinde ve sınav yerlerinde değişiklik yapabilir, ihtiyaç görmesi halinde bunlara ek sınavlar açabilir.

    Başvurular son başvuru tarihi olarak belirtilen günde mesai saati bitimine kadar aşağıda belirtilen sınav başvuru adresine yapılabilir. Belirtilen günün mesai bitiminden sonra yapılan veya EVÇED’e ulaşan başvurular ile geçerli olan HES kodu bulunmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

    ENERJİ YÖNETİCİSİ ve ETÜT-PROJE EĞİTİMLERİ SERTİFİKALANDIRMA SINAV KILAVUZU, EVÇED’in www.enerji.gov.tr  internet adresinde elektronik ortamda yayımlanmaktadır.

    17 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan ancak pandemi koşulları nedeniyle ertelenen sınava başvuru yapmış olan adayların 02 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan sınava katılmak istemeleri halinde yeniden başvuru yapmalarına gerek olmayıp sadece sınava girmek istedikleri şehri belirtmeleri için Sınav Kılavuzu Ek-1’de yer alan dilekçe örneğini doldurarak Bakanlığımıza iletmeleri yeterli olacaktır. Şehir seçimi yapmayan adaylar sınava Ankara’da belirlenen sınav salonunda gireceklerdir.17 Nisan 2021 sınavına müracaat eden katılımcı listesi için tıklayınız.

    Yeni başvuruda bulunacak adaylar Sınav Kılavuzu Ek-1 ve Ek-2 de yer alan dilekçe örneklerini doldurarak merkezi sınav kayıt formu (Ekleri ile birlikte) ile aşağıda yer alan sınav başvuru adresine müracaat edeceklerdir. Merkezi sınav kayıt formu doldurulurken geçerli olan HES kodunun mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

    İçişleri Bakanlığının Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu Genelgesi kapsamında toplu etkinlikler için alınan yeni önlemler sınav içinde uygulanacak olup, HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır.

    Sınav başvuru adresi ile sınav yerleri farklı olup söz konusu bilgiler aşağıda bulunmaktadır.

    Sınav Kılavuzu için tıklayınız.

 

SINAV BAŞVURU ADRESİ

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB)

Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED)

Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cad. No:2, 06520

Çankaya / ANKARA

 

SINAV YERLERİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ (OSMANİYE)'Enerji Ekonomisi
 

sınav duyuru enerji bakanlığı