Shell ve Petrobras - YENİLENEBİLİR ENERJİ dahil yeni ortaklık için imza attılar!

TAKİP ET

''Shell ile şirketler arasındaki işbirliğini genişletmek için bir mutabakat zaptı imzaladık. Arama ve üretim alanındaki iş fırsatlarını belirlemek (upstream) ve karbon emisyonu azaltımları ile sosyal ve çevresel girişimlerdeki deneyimleri ve en iyi uygulamaları paylaşmak için birlikte çalışacağız.'' - Petrobras

Petrobras - Shell - İşbirliğini genişletmek için mutabakat zaptı imzaladı!

 YENİLENEBİLİR ENERJİ dahil

Anlaşmanın amaçlarından biri, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve CO2'nin (CCUS) yakalanması, kullanılması ve jeolojik depolanmasına odaklanarak enerji geçişi ile ilgili eylemleri tartışmaktır. Ayrıca biyolojik çeşitliliğin korunması ve restorasyonunu içeren projeler geliştirmeye ve sosyal yatırım projelerinde birlikte çalışmaya çalışacağız.

 

ayrıntılar...

Petrobras... ''Houston'daki CERAWeek sırasında, şirketler arasındaki tartışmaları ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladık. Potansiyel üretime dönük iş fırsatlarını belirlemek, karbon emisyonlarını ve sosyo-çevresel girişimleri azaltma konusundaki deneyimleri ve en iyi uygulamaları paylaşmak için birlikte çalışacağız. Sözleşme beş yıllıktır.


Bu bağlayıcı olmayan anlaşma, Ekvator Kenarı da dahil olmak üzere tuz öncesi katmanın içindeki ve dışındaki potansiyel keşif fırsatlarına odaklanmaktadır. Ayrıca, yenilenebilir kaynaklara ve Karbon Yakalama, Kullanma ve Depolamaya (CCUS) vurgu yaparak enerji geçiş çabalarını da içerir. Çevre cephesinde, Petrobras ve Shell, karbon emisyonlarını dengelemek için kredi vermek amacıyla biyoçeşitliliği korumaya ve eski haline getirmeye yönelik projeler oluşturmayı planlıyor. Ayrıca şirketler sosyal yatırım projelerinde de birlikte çalışma arayışında olacaklar.


Bu ortaklıkla şirketler, karbondan arındırma girişimlerini içeren E&P projelerindeki sinerjilerin düşük karbonlu bir ekonomi senaryosunda stratejik olduğunu kabul ediyor ve Brezilya'da ve yurtdışında ortaklıklar için yeni fırsatlar arama niyetini güçlendiriyor. Çalışmaların ve tartışmaların ilerleyişini izlemek için her iki şirketin temsilcilerinden oluşan komiteler oluşturulacaktır. 

 

Shell gibi ortaklara sahip olmak çok önemli

“Petrobras'ın gelecek planları için Shell gibi ortaklara sahip olmak çok önemli çünkü ortaklıklar, şirketin yenilenebilir enerji ve hidrojen gibi karlı çeşitlendirme aradığı alanlarda ortak projelere sağlamlık ve sağlamlık sağlıyor. Adil bir enerji geçişi için bu Petrobras yolculuğuna devam etmek için en büyük oyuncularla anlayış arayacağız”, diye vurguladı Petrobras başkanı Jean Paul Prates
Shell CEO'su Wael Sawan, “Shell Brezilya'da 110. çalışma yıl dönümümüzü kutlarken, bu heyecan verici anlaşma hem ülkenin küresel portföyümüzdeki önemini hem de Petrobras ile olan güçlü ortaklığımızı pekiştiriyor” dedi.
 

Teknolojik ortaklık
Petrobras ve Shell, 2020'den beri yürürlükte olan bir Stratejik Teknik İşbirliği Anlaşmasına (ACTE) sahip olarak, karşılıklı çıkar teknolojilerinde araştırma ve geliştirme alanında uzun bir işbirliği geçmişine sahiptir. Şu anda, Petrobras ve Shell önemli varlıklarda ortaktır. Brezilya'da, diğerleri arasında Tupi, Sapinhoá, Mero, Atapu gibi (Kaynak: Petrobras). 

yenilenebilir enerji kaynakları Shell ortaklık Petrobras Shell CEO Wael Sawan Petrobras Jean Paul Prates