SHELL istasyonlarında: Araç yıkamada kullanılan su geri dönüştürülerek tekrar kullanılıyor

TAKİP ET

- Shell’in şu anda 4 istasyonundaki araç yıkama ünitelerinde yürüttüğü pilot uygulama sayesinde, yıkama esnasında kullanılan suyun geri dönüştürülmesi ve rehabilite edilerek tekrar kullanılması ile binlerce araç ilave herhangi bir su tüketmeden yıkanabiliyor.

ATRINTILAR!

Shell’in şu anda 4 istasyonundaki araç yıkama ünitelerinde yürüttüğü pilot uygulama sayesinde, yıkama esnasında kullanılan suyun geri dönüştürülmesi ve rehabilite edilerek tekrar kullanılması ile binlerce araç ilave herhangi bir su tüketmeden yıkanabiliyor. Projenin hayata geçtiği günden bu yana 10.000’in üzerinde araç, araç yıkama ünitesinin mevcutta sahip olduğu su ile yıkanarak 1.000.000 litreden fazla su tasarrufu sağlandı.
 

su kaynaklarının korunması

Su, hayatın hem en temel kaynağı hem de sağlık için vazgeçilmez bir ihtiyaç. Su kaynaklarının korunması ve verimli bir şekilde yönetimi, sürdürülebilir gelişmenin gerçekleştirilebilmesi açısından çok önemli. Birleşmiş Milletler Dünya Su konseyi (UNCWW), Dünya Kaynakları Enstitüsü (IWR) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi kuruluşlar, 2050 yılında dünya nüfusunun 2/3'ünün yaşayacağı 66 ülkede, şiddetli su sıkıntısının görüleceğini belirterek küresel su krizinin işaretlerini veriyor. 

Shell, küresel iklim kriziyle baş gösteren su sorunuyla mücadelede, su tüketiminin önemli bir parçası olan araç yıkama konusunda, 4 istasyonundaki araç yıkama ünitelerinde yürüttüğü pilot uygulama ile önemli bir adım attı. Hayata geçirilen proje şu anda Acıbadem, Kağıthane Osmanpaşa, Atakent ve Söğütözü olmak üzere 4 tane istasyonda uygulanıyor. Araç yıkama konusunda bir devrim niteliğinde olan aynı su ile araçların yıkanabilmesi ile binlerce araç ilave su tüketimine ihtiyaç duymadan yıkanabiliyor. Araç yıkanırken aşağıya akan kirli suyun, rehabilite edilmesi ile aynı su tekrar kullanılabiliyor. 
 

En geç 2050’de net sıfır emisyon

İklim değişikliği ile mücadele konusunda tüm dünyada küresel sıcaklık artışının 1,5°C ile sınırlandırılmasına odaklanılıyor. Bu doğrultuda Shell küresel düzeyde en geç 2050’de net sıfır emisyonla faaliyet gösteren bir enerji şirketi olma hedefini açıkladı. 

shell oto yikama geri̇ dönüşüm