'Sen Mühendissin - Bizimlesin'

TAKİP ET

-Arçelik’ten Ar-Ge’de Kadın Gücünü Destekleyecek Proje: “Sen Mühendissin, Bizimlesin”

Kadınların mühendis...

Arçelik, kadınların mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmalarını teşvik etmek amacıyla “Sen Mühendissin, Bizimlesin” projesini başlattı. Proje ile üniversitelerin mühendislik ve teknoloji bölümlerinde okuyan öğrencilere, yeni nesil Ar-Ge yetkinlikleri kazandırılacak; mentorluk desteği ile Arçelik’te staj ve iş imkânı da sağlanacak. Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk,

“Dünyanın geleceğini şekillendirecek yeni nesil Ar-Ge’de kadınların gücüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Türkiye, üniversitelerin teknoloji alanlarından mezun kadın oranında OECD ülkeleri arasında ilk sırada ancak bu alanlardaki kadın çalışan sayısında son sırada yer alıyor. ‘Sen Mühendissin, Bizimlesin’ projesiyle kadınlara teknoloji alanında çalışmaları için daha fazla cesaret aşılayarak bu alanda çalışmalarına destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

www.muhendissin.com

Programın mentorlarından olan Arçelik Ar-Ge Yöneticisi Didem Demir de proje ile ilgili şunları söyledi: “’Sen Mühendissin, Bizimlesin’ projesiyle ülkemizde genç nesillerin, özellikle de kadınların, mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmasını teşvik eden, Ar-Ge’nin ve inovasyonun ülkemiz için önemini vurgulayan ve farkındalık yaratan kapsamlı ve sürdürülebilir bir program oluşturmayı hedefledik. Türkiye’nin lider ve araştırmacı üniversitelerinde Fen Bilimleri ve Mühendislik fakültelerinin 3’üncü ve 4’üncü sınıflarında okuyan öğrenciler, devreye aldığımız www.muhendissin.com sitesi üzerinden başvuruda bulundular. Seçilen birbirinden değerli ve nitelikli 60 öğrenciyle alanında uzman isimleri workshop’larda bir araya getireceğiz; tasarım odaklı düşünme, çevik çalışma, inovasyon, veri analitiği ve veriye dayalı karar verme gibi farklı alanlarda deneyim kazanmalarını sağlayacağız.”

Enerji Ekonomisi

mühendis arçelik kadın