Schneider Electric - Sıfır Karbon Ticaret Fuarı Standı ile iF Tasarım Ödülü'nü Kazandı!

TAKİP ET

Schneider Electric, iF Tasarım Ödülleri'nin, 'İç Tasarım' kategorisinde 11.000 başvuru arasında birinciliği kazandı. Ödüle layık görülen karbon-nötr stant, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Light & Building fuarında kullanılmıştı.

Schneider Electric, Sıfır Karbon Ticaret Fuarı Standı ile iF Tasarım Ödülü’nü Kazandı!

Schneider Electric, iF Tasarım Ödülleri’nin, “İç Tasarım” kategorisinde 11.000 başvuru arasında birinciliği kazandı.

Ödüle layık görülen karbon-nötr stant, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Light & Building fuarında kullanılmıştı. 

 

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, 2022’de Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Light & Building fuarında, dünyanın ilk tamamen karbon nötr fuar standını yaratarak bu alanda önemli bir inovasyona imza attı. Fuarcılık sektörü için önem taşıyan bu yenilikçi ve çevreci stant, Berlin’de düzenlenen 2023 iF Tasarım Ödülleri’nde, “İç Tasarım” kategorisinde iF Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu.  

1954 yılından bu yana faaliyet gösteren, dünyanın en eski bağımsız tasarım kurumu olan iF International Forum Design tarafından her yıl düzenlenen iF Tasarım Ödülleri, küresel çapta başarılı ürün tasarımlarını ödüllendiriyor. Bu kapsamda Schneider Electric'in stant konsepti, bağımsız uluslararası uzmanlardan oluşan 133 kişilik seçkin bir jüri tarafından değerlendirildi ve bu kategorideki yaklaşık 11.000 başvuru arasından birinciliğe layık görüldü. 

Bir Etki Şirketi olan ve tedarikçi ağı da dahil olmak üzere tüm noktalarda kendini Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ÇSY) kriterlerine adayarak değer üretmeyi hedefleyen Schneider Electric’in sürdürülebilirlik stratejisinin bir yansıması olan standla aldığı ödül, karbon nötr bir fuar standının kullanılmasını desteklemesi ve sektör için fark yaratan bir adım olması nedeniyle önem taşıyor 

 

Dünyaya iyi gelecek tasarım çözümleri

Schneider Electric, Light & Building 2022 fuarı için tasarladığı standında yenilenebilir hammaddeler, geri dönüştürülmüş malzemeler ve ileri dönüşüm tekniklerini kullandı. Böylece, 1700m2 ölçüye sahip bu yenilikçi stant, geleneksel bir tasarımda benzer bir standın yaratacağı emisyonları üçte iki oranında azaltmayı başardı. Standın isim levhaları plastik yerine çimen kağıttan yapılırken, fuarın ardından şirketin lojistik döngüsüne geri dönmek üzere duvarlar ve bilgilendirme masaları için euro paletler kullanıldı. Mobilyaların çoğunun kiralandığı, döşemenin biyoçözünür malzemeden seçildiği, kumaş grafiklerin %100 eski plastik şişelerden geri dönüştürülmüş polyesterden oluştuğu etkinliğin ardından bu malzemeler çantalara dönüştürüldü. 

Üçte bir oranında daha az sergi paneli kullanılmasının yanı sıra, standart fuar ürün teşhirleri yerine dijital ekranların kullanılması da standın karbon emisyonlarını azaltan unsurlardan biri oldu. Fuar ekibinin büyük bir bölümünün elektrikli araçlar ile fuara ulaşım sağlaması sebebi ile çalışan ulaşımı da bu sürece katkı sağladı.

Böylece Schneider Electric, önceki fuar katılımlarındaki 300 ton civarındaki CO2 ekolojik ayak izini yaklaşık 80 tona düşürmeyi başardı. Ayrıca şirket, bu sonucu dengelemek için myclimate organizasyonu aracılığıyla Madagaskar'da bir çevre projesini destekledi. Bu fon, Madagaskar ormanındaki hızlı ormansızlaşmaya karşı koymak için iklim dostu güneş sobalarının üretimini ve kullanılmasını desteklemek amacı ile oluşturulmuş bulunuyor. Bu taahhüt sayesinde Schneider Electric, toplam 100 ton CO2’yi dengeledi. 

Schneider Electric, bu ödüllü tasarım ve yaklaşımını bundan sonraki fuar katılımlarında da kullanmaya devam ederek yarattığı etkiyi güçlendirecek.

 

enerji ekonomisi

Schneider Electric enerji ekonomisi