Schneider Electric: Öncü şirketler arasında

TAKİP ET

Enerji Ekonomisi - Schneider Electric, Universum’un küresel çapta ilkini gerçekleştirdiği Çeşitlilik ve Katılım Endeksi’nde (D&I Endeksi) en iyi 50 şirket arasına girmeye hak kazandı. 

Universum’un hazırladığı Çeşitlilik ve Katılımcılık Endeksi, dünyanın çeşitli yerlerinden 247.000'in üzerinde işletme ve STEM (Bilim/Teknoloji/Mühendislik/Matematik) öğrencisinin yanıtlarına dayanıyor. Sıralamaya girmek için şirketlerin, dünyanın en büyük 12 ekonomisinden 6'sında, en cazip işverenler arasında yer almaları gerekiyor. Endeks hesaplanırken cinsiyet eşitliğine destek, çeşitlilik ve katılım taahhüdü ve çalışanlara saygı gibi kriterlerde aktif çalışmalar göz önüne alınıyor. 

Schneider Electric İşgücü ve Çeşitlilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Tina Mylon endeks hakkında şu şekilde konuştu; “Öğrenciler giderek artan bir ölçüde katılımcılık ve çeşitlilik içeren, çalışanlarının geleceği şekillendirmesini mümkün kılan bir çalışma ortamı aramakta. Schneider Electric olarak bunu hayata geçirmek için her gün büyük bir özveriyle çalışıyoruz ve Universum'un da bunu ödüllendirmesinden gurur duyduk.”

Schneider Electric, bu alandaki öncü çalışmaları ile 2019 yılında farklı kuruluşlar tarafından da ödüllere layık görüldü. Şirket, Financial Times Çeşitlilik Liderleri 2020 raporunda En İyi 50 şirket arasında yer aldı. Raporun değerlendirdiği kriterler şu şekilde; şirketlerin cinsiyet dengesi, her türlü cinsel yönelim şekline açık olma, engellilik ve toplumu yansıtan bir etnik ve sosyal yapı gibi alanlarda çeşitliliğin teşvik edilmesi. Ayrıca, işyerinde cinsiyet eşitliğine ulaşma sürecini hızlandıran Equileap Cinsiyet Eşitliği Raporu’na göre Schneider Electric, bu alanda sanayi sektöründe 1. seçildi ve global ölçekte tüm sektörlerde cinsiyet eşitliği performansını gösteren Bloomberg 2019 Cinsiyet Eşitliği Endeksinde yer aldı. Schneider Electric yine bu yıl kadınların kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olmaya yönelik cesur inisiyatifleriyle 2019 Catalyst Ödülü’ne layık görüldü.

bloomberg schneider electric