Schneider Electric - iklim değişikliğiyle mücadele edebilmek adına...

TAKİP ET

- Schneider Electric, İskoçya’nın Glasgow şehrinde yapılacak olan yıllık Birleşmiş Milletler İklim Konferansı’na 100 gün kala, Global Footprint Network ile ortak “100 Days of Possibility” girişimini başlattı.

- Corporate Knights Global 100 Endeksi tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçilen Schneider Electric, iklim çözümlerinden altısını “100 Gün” listesine sunarak girişime olan desteğini gösterdi.

 

AYRINTILAR

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric ve dünyanın doğal kaynakları nasıl yönettiğini takip eden bir araştırma kuruluşu olan Global Footprint Network (GFN) “100 Days of Possibility” girişimini başlattı. Bu girişim, iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik kaybıyla başa çıkmaya yönelik çözümleri desteklemeyi amaçlıyor.

Girişimin başlangıcı, dünyanın bir yıl boyunca ürettiği tüm ekolojik kaynakları insanlığın tükettiği tarih olan Limit Aşımı Günü (Earth Overshoot Day) ile aynı tarihe denk geldi.
 

Girişimin adında geçen 100 gün

Dünyanın dört bir yanından devlet görevlilerinin İskoçya’nın Glasgow şehrinde bir araya gelerek iklim değişikliğiyle mücadele etmek için etkili eylemler kararlaştıracağı 26’ncı yıllık Birleşmiş Milletler İklim Konferansının (COP26) başlangıcına kalan gün sayısını işaret ediyor.

Projede vurgulanan çözümler ana mesajın temelini oluşturuyor: Şirketler, hükümetler ve bireyler hemen şimdi harekete geçebilir, COP26’da kararların alınmasını beklemeye gerek yoktur.

COP26’ya giden süreçte 100DaysofPossibility.org adresinden her gün tüm sektörlere yönelik fırsat ve çözümler açıklanacak. Tüm bu çözümler Dünya Limit Aşımı Günü tarihini değiştirmek için (#MoveTheDate) herkesin uygulayabileceği çok sayıda yöntem içerecek. Örnekler arasında %100 yenilenebilir güç şebekeleri, akıllı evler ve gıda atığını azaltmaya yönelik öneriler yer alıyor.

 

Corporate Knights Global 100 Endeksi

Tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi ilan edilen Schneider Electric, iklim çözümlerinden altısını “100 Gün” listesine sunarak girişime olan desteğini gösterdi. Projede yer alan diğer ortaklar arasında İskoçya Çevre Koruma Ajansı (SEPA) ve Drawdown Europe bulunuyor.

Schneider’ın sunduğu ölçeklenebilir çözümlerden biri, ABD’de Maryland’de bulunan akıllı enerjiyle çalışan bir otobüs deposunda mikro şebeke ile elektrikli araç (EV) şarj altyapısının entegrasyonuydu. Bu çözüm türünün ilk örneği olacak ve diğer faydalarının yanı sıra karbon emisyonlarını %62 oranında azaltarak Dünya Limit Aşımı Günü tarihini değiştirmeye (#MoveTheDate) yardımcı olacak.

Bir diğer örnek Schneider’ın Fransa’da Grenoble’da bulunan ofis binası IntenCity ile ilgili. IntenCity kamu sektörü ve özel sektörün daha temiz ve sağlıklı topluluklar oluşturmak için nasıl güç birliği yaptığını kanıtlıyor. Bina her yıl metre kare başına 7 kilowatt-saat, yani Avrupa’da ortalama bir binanın tükettiğinden yaklaşık 10 kat daha az enerji tüketecek şekilde tasarlandı. Bina kompleksi çatı güneş panelleri, iki rüzgar türbini, yeraltı suyu ve akıllı teknoloji çözümleri kullanımı sayesinde bir yıl içinde eşit miktarda elektrik tüketiyor ve üretiyor. Benzersiz bir mikro şebeke ortaklığı, çevredeki toplulukla enerji paylaşımı ve koordinasyonu yapılmasını kolaylaştırıyor.

 

Bir diğer katkı

Schneider’ın ülkenin ulusal elektrik kurumu olan Mısır Elektrik Holding Şirketiyle yakın geçmişte yaptığı anlaşmadır. Orta Doğu’nun ilk ülke çapındaki akıllı şebekesi olacak ve Mısır’ın gelecekteki enerji ihtiyaçlarını karşılarken sürdürülebilirlik stratejisini ilerletmesini sağlayacak.

Üç çözüm de “100 gün” girişiminin lansmanı sırasında tanıtılacak ve Schneider’ın diğer üç katkısı da proje boyunca öne çıkarılacak.

Enerji Ekonomisi

schneider electric