Schneider Electric, CRN UK Tech Impact Awards 'Yılın Sürdürülebilir Altyapı Tedarikçisi Ödülünü' kazandı

TAKİP ET

- Schneider Electric’in sürdürülebilir altyapı çözümleri alanındaki liderliği ve iş ortaklarıyla müşterilerinin çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı olma sorumluluğu bu ödülle karşılık buluyor
- Schneider Electric bugüne kadar iş ortakları ve müşterilerinin 320 milyon ton CO2 azaltmasına yardımcı oldu
- Green Premium™ ürünlerinin 2020’deki satış payı %76 oldu
- Trade-UPS ve ECOFIT™, geri dönüşüm ve geri alma programları üzerinden döngüsel ekonomiye hitap edildi 

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya lideri olan Schneider Electric 2021 CRN Tech Impact Awards ‘Yılın Sürdürülebilir Altyapı Tedarikçisi Ödülünü’ kazandı. Bu ödül şirketin veri merkezleri ve edge computing ortamları için sürdürülebilir ve enerji açısından verimli teknolojiler geliştirme konusundaki liderliğinin yanı sıra, sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi gibi kritik alanlarda iş ortakları ve müşterilerine yardımcı olma konusundaki kanıtlanmış başarısının bir göstergesi. Mart 2021'de lansmanı yapılan CRN Tech Impact Awards, kendi oluşturduğu çevresel ve sosyal etkilerinin yanı sıra teknolojilerinin, çözümlerinin ve hizmetlerinin ele alınmasında öncülük eden satıcıları, distribütörleri, IT bayilerini ve MSP'leri ödüllendiriyor.

Schneider Electric'te sürdürülebilirlik DNA'mızın bir parçasıdır. Amacımız, herkesi enerjimizden ve kaynaklarımızdan en iyi şekilde yararlanmaları için güçlendirmek ve dijitalleştirme ve elektrifikasyon yoluyla veri merkezleri, enerji şebekeleri, binalar ve endüstriyel tesisler dahil olmak üzere çok çeşitli endüstrilere ilerleme ve sürdürülebilirlik getirmek için kanal topluluğumuzla birlikte çalışmaktır. 2021'de Corporate Knights tarafından "Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketi" olarak adlandırılan Schneider Electric, küresel olarak dijital dönüşüme öncülük etme geçmişine sahiptir ve bugün, teknolojik inovasyon ve sürdürülebilir iş stratejileri yoluyla çevresel etkilerini azaltmak için hem kanal ortakları hem de müşterilerle birlikte çalışmaktadır.

Örneğin şirketin Green Premium™ ürünleri, tasarım gereği sürdürülebilir performans sunar ve 2020'deki satışların %76'sından fazlasını oluşturmuştur. ECOFIT™ ve Trade-UPS, geri dönüşüm ve geri alma programları döngüsel ekonomi doğrultusunda OG ekipmanları ve UPS’ler gibi atık oluşturan altyapı teknolojilerinin sorumlu bir şekilde elden çıkarılmasını sağlar. Ayrıca EcoStruxure™ çözümleri ve Enerji ve Sürdürülebilirlik Hizmetleriyle doğrudan müşterilerin CO2 ayak izini azaltmasını ve ortalama %20 daha az karbon emisyonu gerçekleştirmelerini sağlar.

Şirket Net Sıfır hedefine de yabancı değildir ve tedarik zinciri ile iş ortakları ekosisteminde CO2’yi en aza indirme stratejileri oluşturarak çevreye salınan kapsam-3 emisyonlarının etkilerini önlemek için aralıksız çalışma yürütmüştür. Günümüzde kamuoyuna verilen taahhütler arasında şunlar yer almaktadır:

Genişletilmiş ekosistemine yönelik 2030 karbon nötrlüğü hedefini beş yıl hızlandırarak 2025’e çekmek;

2025 sonuna kadar gaz ve SF6 kullanımını sonlandırmak;

Onaylanmış SBT hedefleri kapsamında 2030 yılına kadar net sıfır işletme emisyonları hedefine ulaşmak; 

2050 yılına kadar net sıfır tedarik zincirine ulaşmak. Schneider Electric 2020 yılında yaptığı açıklamada sürdürülebilirlik taahhütlerini hızlandırdığını duyurarak 2025 yılına kadar müşterilerinin 800 milyon ton karbon emisyonu tasarruf etmesine/önlemesine yardımcı olmaya söz verdi. Programın başlangıcından kısa bir süre geçmesine rağmen CO2 emisyonlarını 320 milyon ton azaltmaya yardımcı oldu. Ayrıca en büyük tedarik zinciri iş ortaklarının karbon emisyonlarını 2025’e kadar yarıya indirmesini amaçlayan bir girişim olan ve şimdiden %91’inin katıldığı bir eylem çağrısı olan Sıfır Karbon Projesini başlattı.


Kanala yönelik sürdürülebilir teknolojiler

Veri merkezi ve edge computing enerji talepleri üstel bir şekilde artış gösteriyor ve Schneider Electric’in hazırladığı yeni bir rapora göre IT Enerji Talepleri 2030’a kadar %50 artış gösterebilecek. Schneider, iş ortaklarının buluttan edge’e uzanan sürdürülebilir veri merkezleri tasarlaması, inşa etmesi ve konuşlandırmasına yardımcı olmak amacıyla sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği sorunlarını çözmeye yönelik sektör lideri bir çözüm portföyü oluşturdu. Bu çözümler şunları kapsıyor: 

EcoStruxure Veri Merkezi Çözümleri – Edge uygulamaları ve veri merkezlerinde sürdürülebilir IT desteklemek için güç, soğutma, raf ve yönetimi bir araya getiriyor.

EcoStruxure IT – Sektörün ilk tedarikçiden bağımsız, açık ve birlikte çalışabilir uzaktan izleme yazılım platformudur ve iş ortaklarının sürdürülebilir karar alma ve dijital hizmetleri destekleyen veri odaklı içgörüler edinmesini sağlar.

Tek ve üç fazlı lityum-iyon kesintisiz güç kaynakları (UPS) – Örneğin Galaxy serisi gibi; ECOnversion modunda %99’a varan verimlilik sağlayan bir Green Premium UPS.

Uniflair Soğutma – Benzer sistemlerden %25 daha fazla verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlayan bir serbest soğutma sistemi.

Sıvı soğutma teknolojileri – Havayla soğutmaya kıyasla %14 daha düşük sermaye gideri ve %30’a varan enerji tasarrufu sağlar.

EcoStruxure Mikro Veri Merkezleri - Önceden entegre edilmiş ve enerji açısından verimli edge computing sistemleridir ve güç, soğutma, güvenlik, IT ve yazılımı bir araya getirir. 

SF6 içermeyen anahtarlama donanımı – Yüksek Küresel Isınma Potansiyeline (GWP) sahip SF6 gazı yerine saf hava kullanır. Schneider Electric Birleşik Krallık ve İrlanda Kanal Direktörü Karlton Gray şöyle konuştu: “İklim değişikliği zamanımızın en büyük zorluklarından biri haline geldi ve kanal iş ortaklarının rolü geçmişte hiç olmadığı kadar önem kazandı. Hiçbir şirketin çevresel etkisini tek başına azaltması mümkün değildir ve Net Sıfırı yalnızca daha fazla işbirliği, dijitalleşme ve şeffaflıkla gerçeğe dönüştürebiliriz. Schneider olarak misyonumuz verimlilik ve sürdürülebilirlikte iş ortağınız olmaktır. CRN Tech Impact Awards’ta Yılın Sürdürülebilir Altyapı Tedarikçisi ödülünü almaktan memnuniyet duyuyoruz.” 

Enerji Ekonomisi
 

CRN UK Tech Impact Awards Yılın Sürdürülebilir Altyapı Tedarikçisi Ödülü Schneider Electric