Schneider Electric - AVEVA - Lenovo ve Stratus ile...

TAKİP ET

Enerji Ekonomidi - Schneider Electric, IT ve OT'nin yakınsamasını ele almak üzere lider teknoloji şirketleriyle iş ortaklıklarını büyüttüklerini duyurdu. Entegre endüstriyel edge bilişim çözümleri oluşturmak için sistem entegratörlerini IT çözüm tedarikçileriyle bir araya getiren genişletilmiş iş ortaklıkları, üç programın ortaya çıkmasını sağladı; AVEVA ile birlikte geliştirilen yeni referans tasarımları, sistem entegratörleri için bir öğrenme yöntemi olan Lenovo ve Stratus’tan entegre çözümler ve Schneider Electric Exchange kapsamındaki fırsatları öğrenmek ve paylaşmak için iş birliğine dayalı bir çevrimiçi topluluk. Schneider Electric'in bu endüstriyel edge programları, sistem entegratörlerine değerlerini son kullanıcıya kadar genişletme ve böylece müşterilerin endüstriyel dijital dönüşümlerini sağlama olanağı veriyor.

Konuyla ilgili konuşan Schneider Electric Endüstriyel Otomasyon Kıdemli Başkan Yardımcısı Philippe Rambach, “Akıllı fabrika, daha da akıllı hale geliyor. Genişlettiğimiz iş ortaklıklarımız ve yeni endüstriyel edge programlarımız, sistem entegratörlerine alan uzmanlıklarından yararlanarak IT/OT yakınlaşması uzmanı olma ve müşterilerinin bu ihtiyaçlarını karşılama konusunda destek veriyor. Akıllı üretimin, IT teknolojilerini benzeri görülmemiş bir şekilde endüstriyel alanlara doğru sürüklediğini biliyoruz. Şirketler yapay zeka, robotik işleme otomasyonu ve çok daha fazlasından faydalandıkları süreçte, gizliliği ve güvenliği sağlayıp veri ve bant genişliği gerekliliklerini ele alırken gecikmeyi azaltmak ve esneklik için edge bilgi işlem çözümlerine ihtiyaç duyacaklar.” dedi.

Endüstriyel Edge Nedir? 

Endüstriyel operatörlerin artan otomasyonun avantajlarından faydalanmak için, yapay zeka, HD kameralar ve diğer Endüstri 4.0 teknolojilerinin gerektirdiği esnekliği ve hızı sağlamak amacıyla sadece bulut teknolojisine güvenmeleri mümkün değildir. Yerel edge veri merkezleri, ağ üzerindeki uç noktaları etkinleştirmek üzere coğrafi olarak birbirinden uzak konumlarda yer alan IT altyapı tesisleridir. Üretim tesisi ya da dağıtım merkezi gibi endüstriyel ortamlarda bulunduğu zaman, bu uygulama “endüstriyel edge” olarak adlandırılır.

ARC Advisory Group Başkan Yardımcısı Craig Resnick, “endüstriyel edge” kavramanı endüstriyel otomasyonun en hızlı büyüyen segmentlerinden biri ve dijital dönüşümü etkileyen temel bir faktör olarak açıkladı. Resnick; “Mümkün olan en kısa yatırım geri dönüşünü elde etmek için üreticiler varlık performansını doğru şekilde ölçmeli, sorunlu alanları hızlı biçimde tanımlamalı ve operasyonlarını büyük ölçüde artıracak önemli değişiklikleri gerçek zamanlı olarak yapmalıdır. Bu önemli veri alımı, endüstriyel edge üzerinde gerçekleşir, bu verilerin gerçek zamanlı analizi yapılır ve bunlar akıllı bilgilere dönüştürülür. Ardından gecikme ve üretim ortamları için üreticilerin endişelerini ele alırken bulutla ve tüm kuruluş bünyesinde paylaşılır.” ifadelerini kullandı.

schneider electric aveva