Rusya'nın vurduğu Zaporijya Nükleer Santrali Türkiye'ye ne kadar yakın?

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna savaşı, nükleer santralleri sıçradı. Rusya, son olarak Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ni vurdu. Saldırı sonrası santralde çıkan yangın söndürüldü. Peki, Rusya'nın vurduğu Nükleer Santral Türkiye'ye ne kadar yakın?

Dünya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla başlayan yeni bir siyasi ve ekonomik krizi yaşıyor. Dünya krizle boğuşurken Rusya, son olarak Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdı. Saldırıda santralin nükleer bölümü zarar görmezken, santralin kullanılmayan alanında çıkan yangın ise söndürüldü. 

 

- Zaporijya (Zaporozhye) Nükleer Santrali Türkiye'ye ne kadar yakın?

- Zaporijya Nükleer Santrali Türkiye'ye 880 km (kilometre) yakınlıkta. 


Çernobil Nükleer felaketi yaşandı

Nükleer santrallerin hafife alınacak tarafı yok.  Nükleer santralletrdeki basit bir kaza dahi, çevreye çok ağır tahribatlar yapabiliyor. Türkiye ve dünya bunun son yıllarda örneklerini yaşadı, Çernobil ve Fukuşima (Fukushima, Japonya). Çernobil'de yaşanan nükleer kaza Türkiye dahil bir çok ülkeye ağır zararlar verdi. Ve bu kazanın olumsuz etkileri hala konuşulmaya da devam ediyor.  

 

 Zaporijya Nükleer Santrali

Savaşlarda nükleer santrallere saldırı pek duyulmayan bir savaş yöntemi. Ancak Ruslar'ın Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırısı, henüz yeni. Ne amaçla saldırıldığı ya da saldırının yanlışlıkla mı olduğu henüz açıklanmadı. Fakat gerçek olan, Zaporijya Nükleer Santrali'inde yaşanacak muhtemel bir nükleer kaza (Nükleer sızıntı vb), Türkiye dahil çevre ülkeler için büyük risk anlamı taşıyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın hazırladığı Nükleer Rapora göre Rusları'ın saldırı düzenlediği Zaporijya santrali Türkiye'ye 880 km uzaklıkta. Santralde yaşanacak nükleer sızıntının Türkiey dahil bölge ülkelere büyük maddi-manevi zararlar vermesi yüksek ihtimal. Nükleer santrale saldırı henüz yen. Dünyanın saldırıya göstereceği tepkiler çok önemli. 



Özel Haber - Enerji Ekonomisi

Zaporijya Nükleer Santrali Türkiyeye yakın mı Zaporijya Nükleer Santrali Türkiyeye ne kadar yakın Zaporijya Zaporijya nükleer santrali enerji ekonomisi Zaporozhye