Rolls-Royce: Net Sıfır Karbon...

TAKİP ET

-Rolls-Royce bugün net sıfır karbonlu geleceğe öncülük etmek amacıyla büyük cesaret isteyen bir adım atarak Birleşmiş Milletler’in Taraflar Konferansı 26. oturumundaki COP26 Race to Zero kampanyasına katıldı.

AYRINTILAR

Rolls-Royce bugün net sıfır karbonlu geleceğe öncülük etmek amacıyla büyük cesaret isteyen bir adım atarak Birleşmiş Milletler’in Taraflar Konferansı 26. oturumundaki COP26 Race to Zero kampanyasına katıldı.

Rolls-Royce 2030 yılı itibariyla faaliyetlerinde net sıfır karbon hedefine ulaşacağını ve daha da önemlisi, Rolls-Royce’un faaliyet gösterdiği sektörleri 2050 yılına kadar net sıfır karbon hedefine ulaştıracak yeni ürünler ve teknolojiler geliştireceğini "BM Business Ambition for 1.5°C ”kampanyasına katılarak ortaya koydu.

Bu taahhüdün bir parçası olarak Rolls-Royce,

-Küresel sıcaklık artışını 1,5°C ile sınırlamak için faaliyetlerini Paris Antlaşması hedeflerine uygun hale getirecek.

-Havacılık, denizcilik, demiryolu ve enerji üretimi de dahil olmak üzere ekonominin hayati unsurlarının 2050 yılına kadar net sıfır karbon hedefine ulaşmasını sağlamada teknolojik yetkinliklerini kullanarak öncü bir görev üstlenecek.

-Şirket ve sektör için belirlenmiş karbon azaltma hedeflerine ve amaçlarına ulaşmak için ilerlemeyi sürdürecek ve hızlandırmaya çalışacak.

-Her zamankinden daha verimli ürünler ve iklim değişikliği ile mücadelede çığır açan çözümler üretme çabası içerisinde araştırma ve geliştirme yatırımlarına devam edecek.

-Bu yıl bitmeden, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefini gerçekleştirmeye yönelik aşamalı bir yol haritası yayınlayacak.

Rolls-Royce, toplumun temel enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürdürdüğü temiz, emniyetli ve rekabetçi çözümler arayışına hızla devam ediyor. Pandeminin gölgesinden çıktığımız şu günlerde, bu görev her zamankinden daha da büyük önem taşıyor. Rolls-Royce, büyüyen ve bağlantıları güçlenen bir toplumun taleplerini karşılamak adına en önemli şeyin sürdürülebilir ve net sıfır karbonla elde edilen enerji olduğunun farkında. Bu ihtiyacı karşılamak adına Rolls-Royce, lider teknoloji şirketi konumunu, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşma yolunda da kullanmayı hedefliyor.

Rolls-Royce bu yılın ilerleyen dönemlerinde, gurur duyduğu operasyonları ve ürünlerinde nasıl net sıfır karbon emisyonu hedefini gerçekleştireceğine yönelik teknoloji haritasını belirleyecek..

Rolls-Royce CEO'su Warren East, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “COVID-19 krizi sektörümüzün ve şirketimizin üzerinde hızlı ve bariz bir baskı oluşturdu ancak dünyamızın karşı karşıya olduğu uzun vadeli zorluklar hâlâ geçerliliğini koruyor. Dünya pandemi sonrası ekonomik iyileşmeyi hızlandırmak için ürettiğimiz güce ihtiyaç duyacak. Bu gücün sürdürülebilir ve net sıfır karbonlu olmasına yönelik çağrının her zamankinden daha güçlü olacağına kesinlikle inanıyorum. Ancak bu çağrıya yanıt vermek aslında oldukça zor. Dünya üzerinden bu çağrıya yanıt verebilecek konumda bulunan çok az şirket var. Rolls-Royce da bu konumda olan şirketlerden bir tanesi. Dünya için önem arz eden sektörlerimizin 2050 yılında net sıfır karbon emisyonuna ulaşmasını sağlama yolunda öncü rol oynamak için kabiliyetlerimizi kullanacağız. Bu amacın geleceğe yönelik rekabet gücümüzü artıracağına inanıyorum.”

rolls-royce