'Robotlu Tezgah Besleme'si ile daha verimli - FANUC!

TAKİP ET

Otomasyon teknolojisine yönelik yenilikçi teknolojilerle işletmelerin üretim sürecinde verimliliğini artıran FANUC, Robotlu tezgah besleme uygulaması ile seri üretimde hayata geçirilen projelerde hata riskini minimize ediyor.

Otomasyon teknolojisine yönelik yenilikçi teknolojilerle işletmelerin üretim sürecinde verimliliğini artıran FANUC, Robotlu tezgah besleme uygulaması ile seri üretimde hayata geçirilen projelerde hata riskini minimize ediyor. Yatırım maliyetlerinin kısa sürede amorti edilmesine de fırsat veren uygulama, operatör kaynaklı sistem duruşlarının önüne geçerek minimum yüzde 25 iyileşme sağlıyor.

 

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, günümüz sanayisinde her geçen gün önemi daha da artan zaman yönetimine “Robotlu tezgah besleme” uygulaması ile çözüm üretiyor. Birden fazla insan gücü gerektiren işlerin meydana getirdiği üretimin sekteye uğramasını engelleyen uygulama, robot entegrasyonuyla beraber üretim hattında minimum yüzde 25 iyileşme sağlıyor. Tezgah yükleme/boşaltma proseslerinde operatöre ihtiyaç duymayan uygulama, sistemin belli bir çevrim içerisinde otomatik bir şekilde çalışmasına olanak tanıyor.

 

Yatırım maliyetleri kısa sürede kendini amorti ediyor

Tezgah besleme uygulamalarında ağırlıklı olarak standart parçaların üretildiğini ve özellikle tekrarlanan işlemlerde çok efektif sonuçlar elde edildiğini söyleyen FANUC Türkiye Robotik Satış Müdürü Onur Kazancı, “Seri üretimde hayata geçirilen projelerde robotlu tezgah besleme sayesinde hata riski minimize edilebiliyor. Bunun yanı sıra yatırım maliyetleri de göz önüne alındığında sistem kendini hızlı bir şekilde amorti ediyor. Mevcut durumdaki tezgah yükleme/boşaltma uygulamalarında robot entegrasyonuyla beraber sistemi insandan bağımsız olarak çalıştırmak için tezgah ve robotik sistemin bir çevrime girmesi gerekiyor. Bu çevrim içerisinde işleme sürelerine göre robota ürün yıkama, ölçüm ve kalite kontrol gibi işlemler de yaptırılabiliyor. Özetlemek gerekirse; ham parçanın alınması ve işlenmiş parçanın hazır halde fikstüre bırakılması ile sonuçlanan bir süreçten bahsedebiliriz” açıklamasında bulundu.

 

Üretimde minimum yüzde 25 iyileşme

Tezgah besleme uygulamalarının günümüzde sektörden bağımsız olarak, talaşlı imalata sahip birçok farklı iş kolunda sahada kendine yer bulan uygulamalar olduğuna dikkat çeken Kazancı, ortalama iki günde kurulan ve üretim sürecine entegre olan sistemin avantajlarına dair şunları söyledi: “Uygulama yapılacak tezgahın çeşidine, işlenecek parçanın özelliklerine göre robotik hücre içerisinde ölçüm, kalite kontrolü, yıkama ve dizme işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Her kalemi birer modül olarak düşünürsek; projede ihtiyaç duyulacak uygulamaları bir nevi lego gibi bir araya getirerek sistemi modelleyebiliriz. Bir genelleme yapmak gerekirse; operatör kaynaklı sistem duruşları, vardiya sayısı/süresinin artışı, üretim adetlerindeki kapasite artışını da göz önünde bulundurursak robotlu tezgah besleme ile minimum yüzde 25 mertebesinde bir iyileşme sağlıyoruz. Bu konuda operatörle çalışma durumundaki üretim adetleri ve robotik hücre kurulumu sonrasındaki adetlerin kıyaslanması proje özelinde hesaplanabiliyor. Firmalarımız bu sayede net verilerle projelerinin geri dönüşlerini rahatlıkla hesaplayabiliyor.”

 

enerji ekonomisi

Robotlu Tezgahı FANUC verimlilik