REKOR - 69 doları geçti!

TAKİP ET

-Ham petrolün varil fiyatı 70 dolara yaklaştı.

-Motorine litrede 13 kuruş zam geldi.


ATRINTILAR

Ham petrol fiyatları, son dönemin en büyük rekorunu kırdı. Ve petrolün varil fiyatı, 69 doları da geçti. Petrol piyasalarında halen 1 varil brent türü ham petrol 69,45 dolar rakamlarından işlem görüyor, Bu rakam son ayların en yüksek rakamlarından.


Analistler yine ters köşe oldu

Ham petrol fiyatları, son aylarda çizdiği zık zaklarla (Aşağı - yukarı çok hızlı hareket), analistleri de sürekli yanıltıyor.
Petrol analistleri son olarak, 'Hindistan'da yaşanan koronavirüs salgını ve salgının durdurulamaması nedeniyle muhtemel petrol talebinin azalacağı, talep azalması nedeniyle de fiyatların gerileyeceği' yorumları yapıyordu. Ancak ham petrol, bu yorumları da ters köşe yaparak artışa geçti Ve varil fiyat 70 dolara yaklaştı. 
 

Motorine zam geldi

Petrol fiyatlarındaki artış, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam olarak yansımaya başladı. Son olarak motorine 5 Mayıs Çarşamba günü itibariyle litrede 13 kuruş zam geldi. Zamların, diğer akaryakıt ürünleriyle devam etmesi yüksek bir ihtimal.
Ancak, akaryakıt ürünlerien gelen zamların sürücülere yansımaması için uygulamaya konan Eşel Mobil sistemi (EŞM) halen yürürlükte. Bu nedenle son motorin zammı da istasyonlarda, pompaya yansımayacak.

Bilindiği gibi EŞM sistemi ile benzin, motorin, LPG otogaza gelen zamlar akaryakıt ÖTV'sinden düşülerek istasyonlarda pompaya yansıtılmıyor.


Yorum Haber - Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları eşel mobil sistemi