PÜİS duyuru yaptı: Konu 'Sayaçların Periyotik Muayeneleri'

TAKİP ET

PÜİS (Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası), 'Sayaçların Periyotik Muayeneleri' konulu yeni duyuru yaptı. Duyuru ayrıntılarını aşağıda okuyabilirsiniz.

AYRINTILAR!

PÜİS Genel Merkezi'nin duyusu şöyle: 'Ölçüler ve Ayar Kanunu ile Su Dışındaki Sıvılar İçin Ölçme Sistemleri İle Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliği uyarınca akaryakıt, LPG, adblue ve tanker sayaçlarının iki yılda bir periyodik muayenelerinin ve damgalarının yapılması gerekmektedir.

Periyodik muayene başvurularının Ocak ve Şubat ayları içerisinde, tamir ayar sonrası ilk muayene başvurularının ise tamir ayar işlemi gördükten sonra 15 gün içerisinde yapılması gerekmektedir.

Bilindiği üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan ve 11 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik uyarınca ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik, stok ve ilk muayene işlemleri 01.01.2020 tarihinden itibaren TSE tarafından yerine getirilecektir.

Bu kapsamda akaryakıt ve LPG sayaçları ile akaryakıt istasyonlarında bulunan motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazların ve sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ölçüm sistemlerinin muayene başvuruları, TSE’ye ait https://basvuruportal.tse.org.tr adresli Başvuru Portalı üzerinden veya e-devlet üzerinden Şubat ayı sonuna kadar yapılacak olup, TSE tarafından yapılacak planlama sonrası yıl içerisinde muayeneler gerçekleştirilecektir.

Başvuruya ilişkin tüm bilgiler https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresinde bulunan ölçü aleti başvuru kılavuzunda yer almaktadır. Ödemeler başvuru sırasında online bir şekilde yapılabilmektedir.

Bayilerimiz başvuru yaparken herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde TSE’nin https://www.tse.org.tr/IcerikDetay?ID=2969&ParentID=9346 adresinde bulunan iletişim adreslerinden veya olcualetleri@tse.org.trmail adresinden destek alabilirler.

Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında anılan kanunun 15/c maddesi hükümlerine göre her bir ölçü aleti için idari para cezası uygulanacaktır.

Üyelerimizin herhangi bir idari para cezası ile karşı karşıya kalmamaları için en geç Şubat ayı sonuna kadar başvuru yapmalarını önemle duyururuz.'(Kaynak: PÜİS).

Enerji Ekonomisi

püis sayaçların periyotik muayeneleri