Plastik sektörü geri dönüşüm ile büyüyecek!

TAKİP ET

-Bu yıl 14.’sü düzenlenecek PAGEV Türk Plastik Endüstri Kongresi’nde, çevreyi korumanın en önemli formülü olan geri dönüşüm masaya yatırılacak.

AYRINTILAR

Enerji Ekonomisi - Türk plastik sektörü tüm engellemelere rağmen; 10 milyon tonluk üretim gücü ve 35 milyar dolarlık cirosu, 150 ülkeye yaptığı 12 milyar dolarlık ihracatı ve 250 bin kişilik istihdamı ile büyümeye devam ediyor. Plastikler çevre kirliliğinin ana sebebiymiş gibi gösterilerek koca bir sektör yok edilmeye çalışılıyor. Türk plastik sektörünün birleştirici gücü PAGEV,plastiklerle ilgili bu yanlış algıyı yok etmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu yıl 14.’sü düzenlenecek PAGEV Türk Plastik Endüstri Kongresi’nde, çevreyi korumanın en önemli formülü olan geri dönüşüm masaya yatırılacak. “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Perspektifinden Geri Dönüşüm” ana temasıyla düzenlenecek Kongre’de uzman isimler geri dönüşümü A’dan Z’ye ele alacak.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV), bu yıl 14.’sünü düzenleyeceği “Türk Plastik Endüstri Kongresi” için geri sayım başladı. Sektörün en önemli buluşmalarından biri olan Kongre, 03 Aralık 2019 tarihinde Hilton Bomonti Otel’de düzenlenecek. Türkiye ve yurtdışından uzmanlar, sektör temsilcileri ve akademisyenler sektörün geleceğini geri dönüşüm çerçevesinden tartışacak.

plastik geri dönüşüm