Petrolden sonra "dünyayı en fazla kirleten sektör hangisi" biliyor musunuz?

TAKİP ET

Dünyamız kirleniyor. Önlem alınmassa, kirlilik daha da artacak. Ve, dünyamız yaşanmaz bir hal alacak. Peki, dünyamızı kirlilikten korumak için ne yapmalıyız?

- Dünyamızı kirlenmeden korumak için; şirket-kurumların yanında, bireylerede görevler düşüyor. Mesela, 1 kot pantolon aldığımızda; 128 km'lik (kilometre) sera gazına neden olduğumuzu düşünmeliyiz. Ya da, hepimizin giyimlerini hazırlayan tekstil sektörünün, "dünyamızı, peytrolden sonra en fazla kirleten sektör olduğunu bilmeliyiz.

- Bu necenle, almadan-giymeden önce bir kez daha düşğnmeliyiz...

 

ayrıntılar...

 

bunları bilmelisiniz...

 

1 kot pantolon için 128 km'lik gaz salınıyor!

"Tekstil, dünyayı en çok kirleten endüstrilerde ikinci sırada yer alıyor. Bir kot pantolonun üretilmesi sonucunda, 128 kilometrelik araba yolculuğunda oluşan gaz salımı ortaya çıkıyor. Kıyafet satın alırken doğa dostu tercihler yaparak dünyaya verilen zararı azaltabiliriz."

 

Tekstil -Dünyayı en çok kirleten endüstrilerde ikinci sırada!

"4000’e yakın kimyasalın kullanıldığı giyim sektörü, petrolden sonra dünyanın en büyük ikinci çevre kirletici sektörü olarak kabul ediliyor. Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan tüketim çılgınlığına dur demeli,yeni bir kıyafet almadan önce kendi gardırobumuza yönelmeliyiz."

Bu önemli bilgiler için kaynak: Sıfır Atık Türkiye!

 

çevre kirlilik haberleri - enerji ekonomisi

çevre kirlilik haberleri dünyayı en çok kirleten sektörler