Petrolden iyi haber!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları düşüşe geçti. Petroldeki bu düşüş devam ederse, akaryakıt ürünlerine zam baskısı azalacak.

Ham petrol fiyatları düşüşe geçti. Petroldeki bu düşüş devam ederse, akaryakıt ürünlerine zam baskısı azalacak. hafta içi 85 dolar rakamlarına yükselen ham petrolün varil fiyatı halen petrol piyasalarında 82 doların altı fiyatlardan işlem görüyor. 

 

Ham petrol nasıl BENZİN - MOTORİN oluyor? İşte Ham petrolün rafine proses süreci!

 

Ayrıntılar...

Avrupa ve Rusya arasındaki petrol krizi (Rus petrolüne tavan fiyat), ham petrol fiyatlarına olumsuz yansımıştı. ve petrol fiyatları krizle birlikte yukarı yönlü hareket etmişti. Bu hareketlilik petrolü 80 dolar rakamlarından 85 dolar raamlarına yükseltmişti.

Günlük ham petrol fiyatları: Uluslar arası petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol günlük 81,47 dolar rakamlarından işlem görüyor. petrol uzmanlarına göre petrol fiyatları bu rakamlarda kalır ya da daha da düşerse, gelecek hafta içerisinde akaryakıt ürünlerine (benzin - motorin) indirim gelme ihtimali kuvvetle muhtemel. 

 

Zam ya da indirim olarak yansıyor!

Bilindiği gibi Türkiye gibi petrol ihtiyacının tamama yakınını yurtdışından ithal eden ülkeler, uluslararası petrol piyasalarında yaşanan dalgalanmalardan anında etkileniyor. petrol fiyatlarındaki aşağı ya da yukarı yönlü hareketler, iç pazarlarda benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam ya da indirim olarak yansıyor. 

Akaryakıt fiyatları: Öte yandan akaryakıt istasyonlarında 1 litre benzin (95 oktan kurşunsuz benzin) 18,61 liradan ve 1 litre motorinde 22,01 liradan satılıyor. 

 

Günlük benzin motorin fiyatları

Benzin (TL/LT): 18,61

Motorin (TL/LT): 22,01

Akaryakıt ürün fiyatları için kaynak: EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) Akaryakıt Piyasasında En Yüksek işlem Hacimli 8 Akaryakıt Şirketi Ortalama Günlük Bayi Tavan Fiyatları (29 Aralık 2022 Perşembe).

 

enerji Ekonomisi

günlük akaryakıt fiyatları günlük petrol fiyatları akaryakıt ürünleri akaryakıt istasyonları