Petrolden iyi haber yok - İşte son benzin ve motorin fiyatları!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, tekrar yükselişe geçti. ve petrolün varil fiyatı 87 dolara çıktı. Petroldeki bu çıkış, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam baskısını artırdı.

Ham petrol fiyatları, tekrar yükselişe geçti. ve petrolün varil fiyatı 87 dolara çıktı. Petroldeki bu çıkış, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam baskısını artırdı (Brent rürü ham petrol). 

 

ayrıntılar...

Günlük ham petrol fiyatları, tekrar yükselişe geçti. Ve brent rürü ham petrolün varil fiyatı 87 dolara çıktı. Petroldeki bu çıkış, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam baskısını artırdı. Nedeni ise, Türkiye ham petrolün tamama yakınını (Yüzde 95 civarı) yurtdışından ithalat yoluyla karşılıyor. Bu durum ise, anında iç pazarda akaryakıt fiyatlarına yansıyor.  

 

Günlük akaryakıt fiyatları...

Benzin (TL/LT): 23,35

Motorin (TL/LT): 23,11 

Öte yandan benzin ve motorine son gelen zamlar sonrası akaryakıt istasyonlarında 1 litre 95 ktan kurşunsuz benzin 20,35 lira ve 1 litre normal motorinde 23,11 liradan satılıyor. Günlük akaryakıt fiyatları için aşağıdaki tabloya bakınız.

 

SON akaryakıt (Benzin - motorin) fiyatları...

Kaynak:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) En Yüksek İşlem Hacimli 8 Akaryakıt Şirketi Günlük Ortalama Fiyatları (18 Ocak 2023 Çarşamba).

 

Özel Haber - Enerji Ekonomisi

 

akaryakıt akaryakıt fiyatları son akaryakıt fiyatları günlük akaryakıt fiyatları günlük ham petrol fiyatları