Petrolden iyi haber - Benzin ve motorin fiyatları ne olacak?

TAKİP ET

Ham petrol fiyatlarından iyi haber geldi. Petrolün varil fiyatı uzun bir aradan sonra 80 dolarlı rakamlara geriledi. An itibariyle uluslararası petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol 80,91 dolar rakamlarından işlem görüyor. 

Ham petrolden iyi haber: Ham petrol fiyatlarından iyi haber geldi. Petrolün varil fiyatı uzun bir aradan sonra 80 dolarlı rakamlara geriledi. An itibariyle uluslararası petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol 80,91 dolar rakamlarından işlem görüyor. 

 

ayrıntılar...
Ham petrol fiyatları: Ham petrol fiyatlarından iyi haber geldi. Petrolün varil fiyatı uzun bir aradan sonra 80 dolarlı rakamlara geriledi. An itibariyle uluslararası petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol 80,91 dolar rakamlarından işlem görüyor.  Petrol fiyatlarındaki bu düşüş akaryakıt ürünleri için indirim anlamına geliyor. Kısa süre içerisinde  iç pazarda akaryakıt ürünlerine (benzin, motorin) indirim gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları: Öte yandan petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sonrası akaryakıt fiyatları da dalgalı bir seyir izledi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre 23 Şubat 2023 Perşembe günü günlük akaryakıt fiyatları şöyle (Litre): Benzin (95 oktan kurşunsuz benzin) 20,46 lira. Motorin (Normal motorin) 21,23 lira. 

 

Akaryakıt fiyatları (TL/LT)

Günlük Fiyatlar Kaynak: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) En Yüksek İşlem Hacimli 8 Akaryakıt Firması Ortalama Bayi Tavan Fiyatları (23 Şubat 2023, Günlük). 

 

Rusya-Ukrayna savaşı: Bilindiği gibi Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle (Şubat 2023) birlikte enerji piyasaları (Petrol ve doğal gaz) kriz sürecine girmiş ve özellikle doğal gaz, son yılların en yüksek fiyatlarına yükselmişti. Avrupa'nın (AB) Rus gazı ve petrolüne hem ambargo ve hemde tavan fiyat uygulamaları, enerjipiyasalarını daha da dalgalandırmştır. Krizle birlikte Avrupa'da özellikle ciddi doğal gaz krizi tahminleri yapılırken, kış mevsiminin tahminlerin aksine ılıman geçmesi bu krizi önlemişti. Bu durum ise, son yılların en yüksek fiyatlarını gören doğal gazda hızlı bir düşüşe neden olmuştu.   

 

enerji ekonomis

akaryakıt fiyatları ham petrol fiyatları