Petrolde zor dönem - 85 dolar...

TAKİP ET

- Ham petrol fiyatları, tekrar artışa geçti. Ve petrolün varil fiyatı uzun bir aradan sonra 85 dolar rakamlarına yaklaştı.


AYRINTILAR!
Ham petrol fiyatları, yeni bir rekorla güne başladı. Ve petrolün varil fiyatı 84 dolar rakamını da aştı. An itibariyle ham petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 84,64 dolar rakamlarından işlem görüyor. 


Akaryakıt fiyatları

Ham petrol fiyatlarındaki anormal artışlar, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıyor. Son olarak benzin ve motorine gelen zamlar sonrası, akaryakıttan alınan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) 0 TL'ye kadar indi (Akaryakıta gelen zamlar, ÖTV'den düşülüyor). 
Petroldeki yeni artışlar sonrası, akaryakıta tekrar zam konusunu gündeme taşıdı. Ancak, akaryakıttan alınan ÖTV'ninde O'a yaklaşması, vergi artışını da gündeme taşıdı. Bu nedenle de önümüzdeki günlerde akaryakıta petrol fiyat artışı ve ÖTV kaynaklı çifte zam gelmesi söz konusu. 

 

Benzin - motorin fiyatları

Öte yandan akaryakıtta petrol artışı - ÖTV indirimi konuşulurken 15 Ekim 2021 Cuma itibariyle benzin ve motorinin litre fiyatı şöyle: 

- Kurşunsuz benzin (95 oktan)..............: 7,75 TL

- Motorin (Katkısız).............................: 7,49 TL
Kaynak: EPDK, En Yüksek İşlem Hacimli 8 Fitma Ortalama Bayi tavan Satış Fiyatı (15.10.2021 tarihli rakamlar)

 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi


 

ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları ötv enerji ekonomisi