Petrolde yeni bir şok!

TAKİP ET



 

PETROL 23 DOLAR

Ham petrolde yeni bir düşüş rekoru kırıldı ve ham petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 23 dolar rakamlarından işlem görmeye başladı. Halen uluslararası piyasalarda 1 varil ham petrol 23-24 dolar arası rakamlarda işlem görüyor. Petrolün 23 dolar rakamlarına gerilemesi, akaryakıtta yeni bir indirimi gündeme taşıdı. Hafta içi yüksek bir ihtimal akaryakıt ürünlerine indirim gelecek.

KORONAVİRÜS ETKİSİ



 

Koronavirüs salgınının dünyaya hızla yayılması ve dünya ekonomilerini durma noktasına getirmesi, petrol fiyatlarını da vurdu. Çin’de virüsün çıkması ve Çin ekonomisini vurmasıyla petrol fiyatları düşmeye başladı. Nedeni, Çin ekonomisinin durması.Ancak virüs, diğer ülkelere ve son olarak da bütün dünya ülkelerini vurmasıyla ekonomilerde üretim durdu. Ve bu durumda petrol tüketimini olumsuz etkiledi. Bu olumsuzluk giderek derinleşiyor.

60- 70 DOLAR RAKAMLARINDAN 23 DOLAR RAKAMLARI

Petroldeki düşüş (Kısa bir süre 25 dolar rakamlarından 30 dolar rakamlarına çıkması hariç) devam ediyor. Bugün itibariyle petrol 24 dolarında altına düşerek 23 – 24 dolar rakamlarından işlem görmeye başladı. Analistler, Koronavirüs salgınının durdurulamaması halinde petrol fiyatlarında daha büyük şoklar yaşanabileceği yorumlarını yapıyor. 



 

petrol