Petrolde rekor düşüş!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları sürpriz bir şekilde hızlı bir düşüşe geçti. Ve petrolün varil fiyatı 75 dolar rakamlarına geriledi. Petroldeki düşüş, akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak.

Ham petrol fiyatları sürpriz bir şekilde hızlı bir düşüşe geçti. Ve petrolün varil fiyatı 75 dolar rakamlarına geriledi. Ham petrol fiyatlarındaki düşüş, benzin ve motorin türü akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. 

 

ayrıntılar...

petrol fiyatları: Ham petrol fiyatları sürpriz bir şekilde hızlı bir düşüşe geçti. Ve petrolün varil fiyatı 75 dolar rakamlarına geriledi. Ham petrol fiyatlarındaki düşüş, benzin ve motorin türü akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Halen 1 varil brent türü ham petrol uluslararası petrol piyasalarında 75,80 dolar civarı rakamlardan işlem görüyor. 

Ham petrolün varil fiyatları son olarak 79-80 dolar rakamlarına yükselmiş ve bu durum benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam olarak yansımıştı.

 

akaryakıt fiyatları: Akaryakıt fiyatları ham petrol fiyatlarındaki son artışlarla zamlanmıştı. Ancak, petrol fiyatlarının bir anda 80 dolar rakamlarından 75 dolar rakamlarına gerilemesi, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine indirimi gündeme taşıdı. Kısa süre içerisinde benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerienin ucuzlaması yüksek bir ihtimal olarak öne çıkıyor. 

 

Günün ''benzin - motorin fiyatları''

Benzin (95 oktan kurşusuz, Litre) 34,50714 TL

Motorin (normal, Litre) 37,15500 TL

(Fiyatlar için kaynak: EPDK, 3n yüksek işlem hacimli 8 şirket ortalaması)

 

(akaryakıt - ham petrol fiyaları)

akaryakıt fiyatları ham petrol fiyatarı