PETROL - Yeni bir rekor kırdı!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatlaro yeni bir rekor kırdı ve 63 dolara yaklaştı. Halen uluslararası piyasalarda ham petrolün varil fiyatı 62,66 dolar rakamlarından işlem görüyor. 

Petrol fiyatlarını tahmin etmek zor

Ham petrol fiyatlarını tahmin etmek zorlaştı. Sabah saatlerinde varil fiyatı 60 dolar rakamlarına doğru gerileyen ham petrol, akşam saatlerinde yükselişe geçti ve varil fiyatı 63 dolar rakamlarına yaklaştı. Petroldeki bu hızlı fiyat iniş - çıkışları, uzmanların tahminlerini de zorlaştırıyor. 

Mutasyon dönemi

Ham petrol fiyatı yeni koronavirüs ile birlikte geçen tıl (2019) 16 dolar rakamlarına kadar geriledi. Yaz ortalarında aynı yıl, Kontrollüde olsa normal hayat ile birlikte artışa geçen fiyatlar 40-50 dolar rakamlarına kadar yükseldi. Ancak, başta İngiltere olmak üzere koronavirüsün mutasyona uğrayarak hayatı olumsuz etkilemeye başlaması, ekonomilerde yeni bir durgunluk döneminin konuşulmaya başlandı. Petrol fiyatlarının bu gelişmeden olumsuz etkilenmesi beklenirken tam aksi bir gelişmeyle ham petrol fiyatları yükselişe geçti. Ve 50 - 55 dolar rakamları konuşulurken ham petrol 60 doların da üstüne çıktı. 

Bu nedenle de uzmanlar, petrol fiyatlarının geleceğiyle ilgili tahminlerde bulunmakta zorlanıyor.
Bugün akşam saatlerinde ani bir artışa geçen ham petrol, varil fiyat olarak 63 dolar rakamlarını zorlamaya başladı. 63 dolar rakamı, son dönemin en yükek fiyatı olacak. 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları