Petrol ve Elektrik - Haftanın ilk iş günü!

TAKİP ET

Haftanın ilk iş gününe petrol 80 dolar varil civarı sakin bir fiyatla girdi. Elektrik tüketimi ise haftanın son gününde düşüşle kapadı. Öte yandan yaz dönemi günlük 900 milyon kwh olan günlük elektrik tüketimi, kış döneminde günlük 700 milyon kwh'li rakamlara geriledi.

- Ham petrol: ham petrol fiyatları haftanın ilk iş gününe petrol 80 dolar varil civarı sakin bir fiyatla girdi. Halen uluslararası petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol 80,88 dolar rakamlarından işlem görüyor. Ancak, 80 dolar yinede düşük bir rakam ve hafta içi benzin - motorin türü akaryakıt ürünlerine indirim gelmesi yüksek bir ihtimal olarak öne çıkıyor. 

- Elektrik: Havaların soğumasıyla elektrik tüketimindeki düşüş devam ediyıor. 12 Kasım 2023 pazar günü Türkiye Günlük Elektirk tüketimi 729,9 kwh (kilowatsaat oldu). Bu rakam yaz döneminde (6 Ağustas 2023 pazar günü) 977,1 kwh idi. Yazın elektrik tüketimindeki en önmeli artış nedeni, aşırı sıcaklar nedeniyle klimaların yoğun kullanılması oldu (EPAİŞ verileri). 

 

enerji haberleri

Petrol ve Elektrik