Petrol ve Elektrik - Haftanın ilk iş günü!

TAKİP ET

Haftanın ilk iş gününe ham petrol fiyatları hafif yükselişle başladı. Elektrikte ise hafta sonu ithal kömür ilk sırada yer aldı.

Haftanın ilk iş gününe ham petrol fiyatları hafif yükselişle başladı. Elektrikte ise hafta sonu ithal kömür ilk sırada yer aldı. İşte ayrıntılar...

 

ayrıntılar...

Ham petrol: Ham petrol fiyatları haftanın ilk iş gününe hafif yükselişle başladı. Uluslararası petrol piyasalarında halen bir varil brent türü ham petrol 79,69 dolar rakamlarından işlem görüyor. Bilindiği gibi geçen hafta ham petrol fiyatları hızlı bir düşüşle 80 doların altına gerilemişti. 

 

Elektrik: Hafta sonu (908.01.2023 pazar günü) Türkiye toplam 788 milyon 967 bin megavat (MW) oldu. Aynı gün kaynaklara göre Türkiye elektrik üretiminde ithal kömür yüzde 29 pay ile ilk sırada yer aldı. İthal kömürü yüzde 23 pay ile doğal gaz çevrim santralleri ikinci sırada ve yüzde 15 pay ile de Linyit 3. sırada izledi. Aynı gün HES'lein (Hidroelektrik santral- Barajlı ve Akarsu) yüzde 13'ün üzerinde geröekleşti. Elektirkteki diğer üretim ise rüzgar, güneş, jeotermal gibi kaynaklardan üretilid. 

 

enerji ekonomisi

ham petrol fiyatları petrol fiyatları elektrik üretimi günlük elektrik üretimi barajlı ve akarsu HESler ithal kömür Linyit