Petrol ve doğal gazı konuştu - DAVOS!

TAKİP ET

Petrol ambargosu ve yabancı şirketlerin tamamen geri çekilmesi de dahil olmak üzere Rusya'ya karşı "azami" yaptırım çağrısında bulundu - Volodymyr Zelenskyy Ukrayna Devlet Başkanı (Davos)

Başkan Zelensky, petrol ambargosu ve yabancı şirketlerin tamamen geri çekilmesi de dahil olmak üzere Rusya'ya karşı "azami" yaptırım çağrısında bulundu.

Ukrayna lideri Rusya'nın işgalini 1914'te Saraybosna ve 1938'de Münih ile karşılaştırıyor

Tüm yabancı şirketlere Rusya'dan ayrılma çağrısında bulundu ve "değerlerin önemli olması gerektiğini" söyledi.

 

Volodymyr Zelenskyy
Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy'

Dünya Ekonomik Forumu Davos) Konuşması

(Davos-Klosters'taki Dünya Ekonomik Forumu 2022 - Yıllık Toplantısı'nda canlı video konuşması)
 
- Bu yıl 'dönüm noktası' sözcükleri sadece retorik bir konuşma figüründen daha fazlası haline geldi. Bu, gerçekten kaba kuvvetin dünyaya hükmedip hükmedemeyeceğine karar verildiği an."
 -  "Kaba kuvvet tartışmaz - Bugün konuştuğumuz gibi Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı gibi öldürür."
 - “Başarılı barışçıl şehirler yerine sadece siyah kalıntılar var. Normal ticaret yerine mayınlarla dolu denizler ve kapalı limanlar var. Turizm yerine kapalı gökyüzü ve binlerce Rus bombası ve seyir füzesi var.” "İnsanlık bu dönüm noktasını kaçırırsa, dünya böyle görünecek" dedi.

 
- Petrol ambargosu ve yabancı şirketlerin tamamen geri çekilmesi de dahil olmak üzere Rusya'ya karşı "azami" yaptırım çağrısında bulundu. "Saldırganla tüm ticaret durdurulmalı. Markalarınızın savaş suçlarıyla ilişkilendirilmemesi için tüm yabancı işletmeler Rusya'yı terk etmelidir. Böylece ofisleriniz, faturalarınız ve mallarınız savaş suçluları tarafından kanlı çıkarları için kullanılmaz. Değerler önemli olmalı.”
 
-  “Yaptırımlar böyle olmalı. Rusya ve komşusuna karşı acımasız bir savaş başlatmak isteyen diğer tüm potansiyel saldırganlar, eylemlerinin acil sonuçlarını açıkça bilmeleri için azami düzeyde olmalıdır.”
 
(Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini 1914'te Saraybosna'da ve 1938'de Münih'te yaşanan olaylarla, iki dünya savaşından önceki iki tarihi an ile karşılaştırdı.)
 
- Dünya Ekonomik Forumu Başkanı ve Kurucusu Klaus Schwab, "Ukrayna'daki savaş tarihte bir dönüm noktasını temsil ediyor ve ortaya çıkan trajedi önümüzdeki yıllarda siyasi ve ekonomik manzaramızı yeniden şekillendirecek" dedi.
 
- İsviçre Cumhurbaşkanı Ignazio Cassis, “İsviçre, Ukrayna'daki saldırganlık savaşına şiddetle karşı çıktı. Özgürlük ve demokrasi gibi ortak değerlerimize yönelik acımasız bir saldırı karşısında tarafsız bir tavır olamaz. Savaşı kınama konusunda diğer ülkelerin yanındayız.”
 

BİLGİ

2022 Yıllık Toplantı - Dünya Ekonomik Forumu - Tarihçe

50 yılı aşkın bir süredir Dünya Ekonomik Forumu, kamu-özel sektör işbirliği için uluslararası bir organizasyon konumunda. Yıllık Toplantı, liderlerin küresel zorluklarla mücadele etmek ve daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir geleceği şekillendirmek için gereken ortaklıkları hızlandırmaları için odak noktası. Dönüm Noktasında Tarih: Hükümet Politikaları ve İş Stratejileri teması altında toplanan 2022 Yıllık Toplantısı ve 200 oturumu iş dünyası, hükümet ve sivil toplumdan küresel liderleri bir araya getiriyor.


Enerji Ekonomisi

Dünya Ekonomik Forumu Davoz Dünya Ekonomik Forumu Davoz petrol ve enerji enerji ekonomisi Volodymyr Zelenskyy petrol ambargosu