Petrol sakin - Varil fiyatı...

TAKİP ET

- Ham petrol fiyatları, haftanın ilk iş gününe sakin bir seyirle başladı. Halen uluslararası piyasalarda brent türü ham petrol 68:50-69.00 dolar bandında hafif dalgalı seyrediyor (Varil fiyat).
 

Yaz dönemi fiyatlar artabilir

Öte yandan yaz dönemi ile birlikte ham petrol fiyatları için artış yorumları yapılmaya başlandı. Koronavirüs salgınına karşın ülkelerin aşılama çalışmalarına turizm sezonunu da dikkate alarak ağırlık vermesi, yaz dönemi için pandeminin yavaşlayacağı tahminleri yapılıyor. Bu yavaşlama ile başta turizm olmak üzere yaz tatilleri ve kapanma sonrası insanların tüketim - eğlence merakları, ekonomik hayatı da canlandıracak. Bu durumun petrol tüketimine de yansıması ile fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi yüksek bir ihtimal.
 

Ham petrol nedir?

Ham Petrol ne demek?


Bir diğer ifadeyle, yaz dönemi artacak petrol tüketimi (Benzin, motorin ve diğer ürünler), talep artışı doğuracak. Bu ise, fiyatları yukarı doğru çekecek. Ham petrolün artışa geçmesi halinde ilk olarak 70 dolar bandını test etmesi en çok yorum alan tahminlerin başında geliyor.
Ancak, ham petrol fiyatları son aylarda sürekli ters köşe yaptığından analistler yorumlarda temkinli olmaya devam ediyor. 


İç pazarıda etkiliyor

Bilindiği gibi, ham petrol fiyatlarındaki artış ve azalışlar, iç pazarıda yakından ilgilendiriyor. Çünkü, Türkiye petrol - akaryakıt ihtiyacının yaklaşık yüzde 95'ini ithalat yoluyla karşılıyor. Petrol fiyatlarındaki iniş - çıkışlarda, iç pazarda benzin ve motorin başta olmak üzere petrol ürünlerine zam ya da indirim olarak yansıyor. 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi 

ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları ham petrol nedir