Petrol Ofisi'nde CHRO'luk görevine Burcu Yüksel Kocagöz atandı!

TAKİP ET

Petrol Ofisi'nde CHRO'luk görevine Burcu Yüksel Kocagöz atandı Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin lideri Petrol Ofisi'nde İnsan Kaynakları'nın yeni yöneticisi iç atama ile belirlendi. Petrol Ofisi bünyesinde Satın Alma Kıdemli Müdürü olarak görev yapan Burcu Yüksel Kocagöz, CHRO'luk görevine atandı.

Petrol Ofisi’nde CHRO’luk görevine Burcu Yüksel Kocagöz atandı Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin lideri Petrol Ofisi’nde İnsan Kaynakları’nın yeni yöneticisi iç atama ile belirlendi. 

Burcu Yüksel Kocagöz CHRO’luk görevine atandı- Petrol Ofisi

Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar sektörlerinin lideri Petrol Ofisi’nde İnsan Kaynakları’nın yeni yöneticisi iç atama ile belirlendi. Petrol Ofisi bünyesinde Satın Alma Kıdemli Müdürü olarak görev yapan Burcu Yüksel Kocagöz, CHRO’luk görevine atandı. 


15 Kasım 2021 itibari ile Petrol Ofisi’nde CHRO’luk görevini üstlenen Burcu Yüksel Kocagöz, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezuniyetinin ardından, 12 yıl kimya, 12 yıl boya ve son 2 yıldır da akaryakıt ile madeni yağ sektörlerinde yöneticilik pozisyonlarında çalıştı.  Kocagöz kariyeri süresince, Türkiye’nin yanı sıra uluslararası farklı görevler de üstlendi. 

26 yıllık kariyeri boyunca eğitime de hiç ara vermeyen Kocagöz, başta Yönetim, İnsan Kaynakları, Pazarlama, Finans, Kişisel Gelişim olmak üzere birçok eğitim ve sertifika programına katıldı. 

 

BİLGİ
Petrol Ofisi ne zaman kuruldu?


Petrol Ofisi - Tarihçe

'Petrol Ofisi, kamu ve özel sektör kuruluşları ile nihai tüketicilerin gereksinimi için petrol ve petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkenin tümünü kapsayacak şekilde stoklar oluşturup pazarlamasını yapmak amacıyla 1941 yılında, Ankara’da dokuz personelli bir kamu kuruluşu olarak faaliyete başladı. Simgesi ağzından alev çıkan dişi kurttur; bu simge Türk mitolojisinin temel figürlerinden olan dişi kurt Asena’ya dayanmaktadır.
 

1983 yılında anonim şirket yapısına kavuşan ve 2000 yılında özelleştirilen Petrol Ofisi, günümüzde 1.800'ü aşkın akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası, 8 akaryakıt terminali, 1 LPG terminali, 20 havalimanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1 Milyon metreküp depolama kapasitesiyle Türkiye’nin önde gelen akaryakıt, LPG dağıtım ve madeni yağ şirketidir.

Petrol Ofisi, Capital 500’ün 2019 verilerine göre yaklaşık 54 milyar TL’lik cirosuyla Türkiye’nin en büyük üçüncü şirketidir.'

Süreç

1941 - 18 Şubat 1941 tarihini taşıyan Milli Korunma Kanunu kapsamında Petrol Limited Şirketi Petrol Ofisi’ne devroldu ve Petrol Ofisi, Türkiye’deki petrol pazarlamasında nazım rol oynamak üzere 2,5 milyon lira sermaye ile kuruldu.

1953 - İlk madeni yağ fabrikası; 1953 yılında Derince’de Madeni Yağ Harmanlama Tesisi olarak kuruldu.

1966 - 22 Ekim 1966’da imzalanan anlaşmayla, Petrol Ofisi, 1 Ocak 1967’den itibaren Türk Hava Yolları uçaklarına yakıt ikmali yapmaya başladı. Hava İkmal hizmeti 1967 yılında faaliyete geçti ve başta THY olmak üzere devlet havaalanları, MTA ve Tapu Kadastro gibi milli kuruluşların uçaklarının yakıt ikmalini gerçekleştirmeye başladı.

1973 - Cumhuriyet tarihinde bir devlet kurumuna atanan ilk kadın genel müdür olarak Şeyda Odyakmaz, 1973 yılında Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

2000 - Petrol Ofisi, özelleştirme sonrasında Genel Müdürlüğü’nü Maslak’taki binaya taşıdı.

 

petrol ofisi petrol ofisi ne zaman kuruldu petrol chro enerji ekonomisi