Petrol - gaz - kimya ve kamu hizmetleri: Kapalı alanda iş güvenliğini sağlamak...

TAKİP ET

Dräger, 131 yıllık tecrübesiyle insan hayatını kolaylaştırmaya ve güvenli kılmaya yönelik adımlar atmayı sürdürüyor. Yeni çoklu gaz dedektörü X-am 8000 ile riskli çalışma ortamlarını güvenli hale getirmek, başta çalışanlar olmak üzere iş yerini olası tehlikelerden uzak tutmak artık mümkün olacak.
 

AYRINTILAR

Petrol, gaz, kimya ve kamu hizmetleri gibi birçok sektörde temizleme, onarım ve kurulum gibi çeşitli aşamalar kapalı alanlarda yapılıyor. Kapalı alanda gerçekleşen bu işlemler o alanların zehirli ve yanıcı gazları içinde barındırması nedeniyle işçi sağlığının riske atılmasına neden oluyor. Bu noktada gaz ölçümünü hızlı ve doğru yapabilmek ve kişinin tehlike öncesinde uyarılması hayati önem taşıyor. 



Dräger X-am 8000, pompa veya difüzyon modunda yedi adede kadar toksik veya yanıcı gaz ve buharı, ayrıca da oksijeni aynı anda ölçer. Olası riskli bir durumda sinyal vererek çalışma sürecini güvenli kılar. X-am 8000, kullanıcıyı süreç boyunca adım adım yönlendiren özel olarak geliştirilmiş yardımcı fonksiyonlar sunar. Cihaz kapalı alanlarda gaz ölçümü, sıcaklık sınırları ve girilen hortum uzunluğu gibi parametrelere göre ölçüm süresini otomatik olarak hesaplar. Böylece cihaza gaz ulaşmadan ölçüm tamamlama ve yanlış değer okuma riskinin önüne geçilmiş olur. Sahadaki uygulamaların çeşitliliği nedeniyle farklı alanlarda farklı cihazlarla ölçüm yapmak gerekebilir. X-am 8000, sunduğu farklı seçenekler ve kullanıcı dostu özellikleri sayesinde tüm işlemleri tek cihazla yapabilme kolaylığı sağlar. Kaçak arama moduyla adım adım rehberlik ederek özel geliştirilmiş yardımcı işlevleriyle gaz bulutunun merkezini bulmaya yardımcı olur. Böylece; ortamda biriken gazlar hızlıca fark edilir  ve önlem alınabilir.  
Kolay anlaşılır renkli ekran, tüm bilgileri iyi okunabilir bir şekilde gösteren X-am 8000, tehlike durumunda renkli LED'ler, yüksek bir korna sesi ve açıkça algılanabilir titreşim yoluyla alarm verir. Ek olarak, cihaz güçlü bir pompa ile donatılmıştır. 45 metreye kadar hortumlara bağlanabilir. Difüzyon ve pompa modları arasında geçiş, bir pompa adaptörü kullanılarak kolayca gerçekleştirilebilir. Bu, pompanın yalnızca gerçekten ihtiyaç duyulduğunda çalıştırılmasını sağlayarak enerji tasarrufu sağlar, aşınmayı azaltır ve böylece pompanın hizmet ömrünü uzatır.
 

X-am 8000, sensör ve uygulama çeşitlerine bağlı olarak 24 saate kadar süren çalışmalarda şarj sıkıntısı olmadan rahatça kullanılabilir




X-am 8000, sensör ve uygulama çeşitlerine bağlı olarak 24 saate kadar süren çalışmalarda şarj sıkıntısı olmadan rahatça kullanılabilir. Şarj bittiğinde lityum iyon batarya, yeniden şarj edilebilir. Endüktif şarj işlemi, daha kolay kullanım sağlar ve cihazın ömrünü uzatır. 12MB dahili hafızası sayesinde tarih, saat, gaz konsantrasyonu, alarm ve hata olaylarını, uygulamaya özel hortum ölçüsü, sıcaklık ve işlem süresi gibi verileri kaydedebilir. Entegre bluetooth özelliğiyle kaydedilen bu veriler, X-am 8000bulutu olan CSE Connect’e aktarılabilir. 

Kompakt ve sağlam tasarımı sayesinde cihaz en zorlu koşullara dayanabilir. Örneğin, cihaz bir şok dedektörü ile donatılmıştır. Sonuç raporu, cihazın veya sensörlerin işlevsel olarak bozulmasına neden olabilecek mekanik darbelerin ne zaman meydana geldiğini gösterir. Bu olaylar, veri belleğinde belgelenir. Ekran testi ve ayarı, Dräger X-dock kalibrasyon istasyonu kullanılarak kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Düşük test gazı tüketimi, işletme maliyetlerini düşük tutar. 

Enerji Ekonomisi

 

iş güvenliği kapalı alan enerji tasarrufu petrol gaz kimya