Petrol fiyatları REKOR düştü - Benzin ve motorine büyük indirim gelebilir!

TAKİP ET

Ham petrolün varil fiyatı, kısa sürede 87 dolar rakamlarından 72 dolar rakamlarına geriledi. Petroldeki yaklaşık 15 dolarlık düşüş, akaryakıt için indirim anlamına geliyor.

Son dönemde hızlı yükselişiyle rekorlar kıran ham petrol fiyatları, tarihi düşüş yaşıyor. Ve ham petrolün varil fiyatı, kısa sürede 72 dolar rakamlarına geriledi (Brent türü ham petrol).

 

AYRINTILAR


Ham pertolün varil fiyatı rekor düşüşle 72 dolar seviyelerine geriledi. Halen 1 varil brent türü ham petrol uluslararası piyasalarda 72,77 dolar rakamlarından işlem görüyor. Ham petrol burakamlara 86-87 dolar seviyelerinden çok kısa bir sürede gerilemiş oldu.
Halen petrol piyasaların 1 varil brent petrol fiyatları, 72-73 dolar rakamlarında çokhızlı hareket ediyor. 


Benzin ve motorine büyük indirimler gelebilir

Ham petrol fiyatlarındaki taklaşık 15 dolarlık düşüş, benzin ve motorin türü akayakıt ürünleri için büyük indirimleri gündeme taşıdı. Ham petrolün varil fiyatı bu seviyelerde kalır ya da daha da düşerse hafta içi benizn ve motorine (LPG de dahil) peş peşe indirim gelme ihtimali yüksek.
Muhtemel indirimler; son günlerde iç pazarda sürekli zanlanan ve sürücüleri bunaltan benzin, motorin ve LPG otogaz fiyatları için rahat bir nefes aldırmış olacak. 

 

Petrol fiyatları için 3'lü rakamlar konuşuluyordu!

Ham petrol fiyatları son aylarda çok hızlı hareket ediyor (Ve özellikle yukarı yönlü). Fiyatlardaki bu hareketlilik, petrol analistlerini de sürekli ters köşe yaptı. Petrol analistleri son yorunlarında ise, ham petrol varil fiyatı için 3'lü rakamları konuşmaya başladı (100 dolar üzeri fiyatlar). 
Ancak; petroldeki son günler ve özellikle bugünkü rekor düşüş, analistlerin yeni yorumları için merak uyandırdı.



BİLGİ - TANIMLAR
 

Brent Petrol ne demek? 

Brent Petrol: 'Kuzey Denizi Üretimi Petrol. Brent petrol, dünya piyasalarında en çok kabul gören ve alım – satımı yapılan petrol türüdür. Brent petrolün fiyatı, Londra’daki Uluslararası Petrol Ticareti (IPE)’de belirlenir.'


Ham Petrol Ne Demek - Ham Petrol Türleri Nelerdir? 

Ham Petrol: 'Ham petrol, sıvı hidrokarbonlarla değişen oranlarda çözünmüş gaz, katran ve katkı maddelerinden oluşur.
Hafif (yüksek graviteli) petrol açık kahverengi, sarı veya yeşil renkli; ağır (düşük graviteli) petrol ise koyu kahverengi veya siyah renklidirler. Yüksek graviteli petrolün rafinajından çoğunlukla benzin, gazyağı ve motorin gibi hafif ve beyaz ürünler; düşük graviteli petrolün rafinajından ise fuel-oil ve asfalt gibi ağır ve siyah ürünler elde edilir.'
 

- Petrolle ilgili merak edilenler için TIKLAYIN!
 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları petrol fiyatları brent petrol ne demek enerji ekonomisi