Petrol fiyatları düştü - Benzin ve motorine...

TAKİP ET

varil fiyatı 123 dolar rakamlarına çıkan ham petrol fiyatı, 115 dolar rakamlarına geriledi. Petroldeki bu düşüş, benzin ve motorine indirim olarak yansıyacak.

- Ham petrol fiyatları, 123 dolara yğkseldi. Petroldeki bu yükseliş, benzin ve mtorin türü akaryakıt ürünlerien zam olarak yansıdı. Ancak; yükseliş seyrinde olan ham petrol fiyatları, sürpriz bir şekilde düşüşe geçti.  


Benzin ve motorine indirim gözüktü
Ham petrol fiyatlarındaki gerileme, benzin ve motorine indirim olarak yansıyacak. Sektör kaynakları, ham petrolün varil fiyatı bu rakamlarda kalır ya da daha da düşerse, kısa süre içerisinde b düşüş benzin ve motorine indirim olarak yansıyacak. Bu nedenle de, önümüzdeki günlerde akaryak ürünlerine indirim gelmesi yüksek bir ihtimal.

Bilindiği gibi ham petrol fiyatlarındak yükseliş, benzin ve motorine zam olarak yansımış ve benzinin litre fiyatı 26 TL'yi geçerken motorinin litre fiyatıda 26 TL'ye yaklaşmıştı. 

Öte yandan uluslararası petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol, 115 dolar rakamları civarı bir fiyatla işlem görüyor. 

Enerji Ekonomisi 

ham petrol fiyatları benzin motorin fiyatları enerji ekonomisi