Petrol Fiyatları - 84 dolar!

TAKİP ET

Petrol fiyatları bu rakamlarda kalır ya da daha da artarsa, iç pazarda akaryakıt ürünlerine (Benzin, motorin vb) kısa süre içerisinde zam gelmesi yüksek ihtimal olarak öne çıkıyor.

- Ham petrolün varil fiyatı yeni bir rekor kırarak 84 doların üzerine çıktı (Brent petrol). Petrol fiyatlarındaki bu artış, iç pazar için benzin, motorin ve LPG otogaza zam anlamına geliyor. Nedeni ise Türkiye, ihtiyacının tamama yakınını (YÜzde 90-95 oranında) ithalat yoluyla karşılıyor. 


Enerji Birimleri - Enerji birimleri ve çevrimleri - Ton Eşdeğer Petrol Çevrim Katsayıları!


 

AYRINTILAR!

 

Varil fiyatı...

Ham petrol fiyatları yeni bir rekor kırarak 84 dolar rakamını aştı. Halen 1 vrail brent türü ham petrol uluslararası petrol piyasalarında 84,12 dolar rakamlarından işlem görüyor. Petrol fiyatları bu rakamlarda kalır ya da daha da artarsa, iç pazarda akaryakıt ürünlerine (Benzin, motorin vb) kısa süre içerisinde zam gelmesi yüksek ihtimal olarak öne çıkıyor. Akaryakıttaki fiyat artışları ise, başta ulaşım olmak üzere ekonominin bütün alanlarını olumsuz etkiliyor. 

Akaryakıt Fiyatları - Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?


 

Günün - Benzin, Motorin ve LPG otogaz fiyatları

Öte yandan EPDK'nın günlük yayınladığı akaryakıt - LPG otogaz fiyatları şöyle (12 Ocak 2021 Salı günü fiyatları, En Yüksek İşlem Hacimli 8 Akaryakıt Şirketi Ortalama Bayi Tavan Fiyatları)...
 

Benzin - Motorin - LPG Otogaz Fiyatları

Ürün  Fiyatı (TL/LT
Benzin (95 Oktan - Normal)13,56251
Motorin (Katkısız)13,70635
LPG Otogaz9,40714
 Kaynak: EPDK, 12.01.2022 Tarihli Ortalama fiyatlar)


LPG Fiyatları - LPG fiyatları nasıl belirleniyor?



 

Enerji Ekonomisi

akaryakıt fiyatları petrol fiyatları LPG fiyatları günlük benzin motorin fiyatları