PETROL'de şok artış!

TAKİP ET

- Ham petrol fiyatlarında şok artış yaşanıyor. Ve ham petrolün varil fiyatı, uzun bir aradan sonra 80'dolar rakamlarına yaklşatı. 1 varil birent türü ham petrol uluslararası piyasalarda varil fiyatı gün içinda 79,25 dolar rakamlarına kadar yükseldi. Petrol şu an için bu rakamın biraz altında işlem görüyor. 


AYRINTILAR!
Ham petrol fiyatları şok yaşatmaya devam ediyor. An itibariyle ham petrol varil fiyatları, haftanın ilk iş gününde 80 dolar rakamlarına doğru yukarı yönlü hareket ediyor.
Petroldeki bu yükseliş, akaryakıttan elektriğe geniş bir tüketim ürünlerine zam olarak yansıyacak. Çünkü, doğal gazın fiyatı ham petrole bağlı. Doğal gaz ise elektrik üretiminde önemli bir paya sahip. Ayrıca petroldeki artış ulaşıma da zam olarak yansıyor.  Bu ise bütün tüketim ürünlerine fiyat artışı demek.
 

Akaryakıta zam...

Ham petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt ürünlerine (Benzin - motorin) zam olarak yansıyacak. Petrol fiyatları bu rakamlarda kalır ya da daha da yukarı çıkarsa, hafta içi benzin ve motorine zam gelme ihtimali yüksel bir ihtimal. 
 

Eşel Mobil Sistemi

Ham petrol fiyatlarındaki anormal artışlar üzerine Maliye ve Hazine Yönetimi, Eşel Mobil Sistemi (EŞM) uygulamaya koydu. Sistem ile, ham petrol kaynaklı anormal akaryakıt fiyat artışları akaryakıttan alınan ÖTV'den düşülerek fiyat artışları istasyonlarda sürücülere yansıtılmıyor. 

Enerji Ekonomisi



 

ham petrol fiyatları eşel mobil sistemi akaryakıt fiyatları petrol