Petrol 98 dolar - Benzin ve motorine indirim...

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, savaş sonrası ilk kez 100 doların altona geriledi. Benzin ve motorine indirim gelme ihtimali arttı. hafta içi akaryakıta indirim gelmesi yüksek ihtimal.

- Ham petrolün varil fiyatı, 100 dolarında altına geriledi (Son olarak varil fiyat 98-99 dolar rakamlarından işlem gördü). Petroldeki bu düşüş son ayların ve savaş sonrasının en önemli düşüşlerinden birisi oldu. Petrol fiyatları bu rakamlarda kalır ya da daha da gerilerse benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine indirim gelme ihtimali yüksek (Brent petrol varil fiyatı). 

- Ham petrol fiyatları, savaş sonrası ilk kez 100 doların altona geriledi. Benzin ve motorine indirim gelme ihtimali arttı. hafta içi akaryakıta indirim gelmesi yüksek ihtimal.  
 

Petrolün fiyatı 140 dolara çıkmıştı

Ham petrolün varil fiyatı; Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası, 97 dolar rakamlarından  140 dolar rakamlarına çıkmıştı. Bu artış, Türkiye gibi ham petrol ithal eden ülkeleri vurmuş ve akaryakıt ürünlerine çok hızlı zamların yapılmasına neden olmuştu. Zamlar sonrası Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatı 25 lira rakamlarına çıkmıştı. 
 

Kovid etkisi

Petrolün savaş nedeniyle yükseldiği bir dönemde, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkelerinden Çin'de pandemi vakalarının (Kovid) artışa geçmesi, endişelere neden oldu. Bu endişelerin başında ise, Çin ekonomisinin yavaşlama sürecine girebileceği endişeleri yer aldı. Bu gelişme ise, petrol fiyatlarının aşağı yönü hareket etmesine neden oldu.  

Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları ne oldu son ham petrol fiyatları son akaryakıt fiyatları enerji ekonomisi pandemi etkisi kovid etkisi