Petrol 90 dolar - 'Ham petrol fiyatları...'

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, son yılların tarihi rekorunu kırdı. Ve ham petrolün varil fiyatı 90 doları da aştı. Ham petroldeki artış, iç pazarda benzin ve motorine zam baskısını artırdı.

Ham petrol fiyatları, son yılların tarihi rekorunu kırdı. Ve ham petrolün varil fiyatı 90 doları da aştı. Halen petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol, 90,16 dolar rakamlarından işlem görüyor.

Bütün akaryakıt ürünleri aynı kalite midir?



AYRINTILAR
Ham petrol fiyatları, 90 doları geçti. Petrol fiyatlarındaki bu artış, Türkiye iç pazarında benzin, motorin ve otogaz gibi akaryakıt ve LPG ürünlerine zam baskısını artırdı. Petrol fiyatları bu rakamlarda kalır veya daha da yükselirse, iç pazarda akaryakıt ve LPG ürünlerine zam gelme ihtimali yüksek. 

BİLGİ: Ham petrol ne demek? - Brent petrol ne demek? Akaryakıt ne demek?


 

Akaryakı ürünleri

Petrol fiyatları 90 doları aşmasıyla gözler, akaryakıt fiyatlarına çevrildi. EPDK verilerine göre (27 Ocak 2022 Perşembe, Ortalama fiyatlar); 1 litre benzin akaryakıt istasyonlarında 14,0 liraya, motorin 14,2 liraya ve otogazda 9,4 liraya satılıyor (Küsüratlar yuvarlanmıştır. Net rakamlar için aşağıdaki tabloya bakınız).
 

Akaryakıt Fiyatları



Fiyatlar için kaynak:
EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) En Yüksek İşlem Hacimli 8 Firmanın Akaryakıt Bayi Satış Fiyatları, 27.12.2022.
 

Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları akaryakıt ürünleri EPDK enerji ekonomisi zam akaryakıt