Petrol 80 dolar!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatlarındaki düşü devam ediyor. Son haftalarda 87-88 dolar rakamlarına yükselen ham petrolün varil fiyatı haftanın ilk iş gününe 80 dolar rakamlarından başladı.

Ham petrol fiyatlarındaki düşü devam ediyor. Son haftalarda 87-88 dolar rakamlarına yükselen ham petrolün varil fiyatı 80 dolar rakamlarına geriledi. Petrolün haftanın ilk iş gününe bu düşük fiyatlardan başlaması, akaryakıta indirimi gündeme taşıdı. 

 

ayrıntılar...

Ham petrol fiyatları

Ham petrol fiyatlarındaki düşü devam ediyor. Son haftalarda 87-88 dolar rakamlarına yükselen ham petrolün varil fiyatı 80 dolar rakamlarına geriledi (Brent türü ham petrol). Halen uluslararası petrıol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrolün varil fiyatı 80,57 dolar rakamlarından işlem görüyor (brent).

 

Akaryakıt fiyatları

Ham petrol fiyatlarındak düşüş, akaryakıt fiyatlarına (benzin, motorin) indirimi gündeme taşıdı. Sektör kaynakları, ham petrolün bu fiyat rakamlarında kalması tya da dada da düşmesi halinde benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine kısa sürede indirim gelme ijtimali kuvvetlendi. B nedenle de akaryakıt ürünlerine imdirim gözüktü.

 

Petrol fiyatlarının yansıması

gibi, petrol ithalatçısı ülkeler, ham petrol fiyatlarının uluslararası piyasalardaki fiyat dalgalanmalarından anında etkileniyor. Bu durum petrolün artış ya da düşüşüne göre petrol ithalatçısı ülkelerin iç pazarına (akaryakıt ürünlerine) indirim ya da zam olarak yansıyor. . 

 

enerji ekonomisi

ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları