Petrol 34 doları geçti!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatlarındaki, artış devam ediyor. ve varil fiyatı uzun bir aradan sonra ilkkez 34 doları geçti (Brent). An itibariyle uluslararası piyasalarda ham petrol varili, 34,41 dolar rakamlarından işlem görüyor.

EKONOMİLERDEKİ DÜZELME…

Çün’de ortaya çıkan ve dünya sağlığıyla birlikte dünya ekonomilerini de vuran koronavirüs (COVID-19) salgını etkisi azalıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülke havaların ısınmasıyla birlikte normal hayata dönme açıklamaları yapıyor. Uluslararası büyük şirketlerde üretime dönüş açıklamaları yapmaya başladı. Bu durum, petrol tüketimine de yansıdı. Ve tüketim artışa geçti. Petrol tüketimindeki artış, Türkiye’de de görülüyor. Günlük akaryakıt tüketim rakamları, koronavirüs salgını öncesi rakamlara döndü.

16 DOLAR RAKAMLARINA GERİLEMİŞTİ

Ham petrol fiyatları, koronavirüs salgını ile 16 dolar rakamlarına geriledi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı OPEC, fiyatlardaki düşüşü durdurmak için günlük yaklaşık 10 milyon varil üretimi kısıtı kararı aldı (Mayıs itibariyle). Bu kararda petrol fiyatlarındaki düşüşü durduramadı. Uzmanlar petrıol fiyatlarındaki düşüşü, dünya ekonomilerinin üretime geçişine bağlamıştı. Öyle de oldu. Ekonomideki hareketlenme ile ham petrol fiyatlarıda yükselişe geçti.

ANALİZ - ENERJİ EKONOMİSİ

petrol akaryakıt dolar