Petrol 30 dolarda sakin!

TAKİP ET

Son günlerde hareketli bir grafik çizen ham petrol fiyatları, haftanın ilk iş gününe sakin başladı. Halen Uluslararası piyasalarda 30 doların biraz üstünde işlem gören ham petrol fiyatları (Brent petrol), bu seviyelerde sakin bir seyir izliyor. Zaman zaman fiyat grafiği 31 dolar rakamlarına yaklaşsada, fiyatlar tekrar geri çekiliyor. 

KORONAVİRÜS HAREKETLENDİRMİŞTİ

Çin'de (Vuhan şehri) ortaya çıkan koronavirüs salgını, bütün dünyayı ve aynı anda önce sağlık ve sonrası ekonomileri vurmuştu. Bu durum ise, petrol tüketiminde hızlı bir düşüş ve sonrasında da buna paralel petrol üretimini vurmuştu. Dünya için yaşanan bu sürpriz durum ise petrol fiyatlarını hem aşağı ve hem de yukarı yönlü çok hızlı hareket ettirmişti (Özellikle 20 - 30 dolar bandında).

ÜRETİM BAŞLIYOR

Dünyası etkisi altına alan ve sağlığın yanında ekonomileri de vuran koronavirüs salgınının yavaşlamaya başlamasıyla, ülke ekonomilerinde de çarklar yeniden dönmeye başladı. Bazı Avrupa ülkeleri üretime yeniden dönmeye başladıkları açıklaması yaptı. Türkiye'de 11 Mayıs itibariyle AVM'leri açtı (Sınırlı). Ayrıca, mayıs ayı itibariylede bazı büyük sanayi kuruluşları üretime başladıkları açıklaması yaptı. 

ANALİZ - ENERJİ EKONOMİSİ

 
 

petrol analiz