Petrol 3 dolar düştü - Benzin ve motorine indirim göründü!

TAKİP ET

Ham petrolün varil fiyatı 88 dolar rakamlarından 85 dolar rakamlarına geriledi. Petroldeki bu düşüş, önümüzdeki günlerde benzin ve motorine indirim olarak yansıyacak.

- Son günlerde sürekli artan ve 88 dolar rakamınıda geçen ham petrol, sürpriz bir şekilde gerilemeye başladı. Ve ham petrolün varil fiyatı 88 dolar rakamlarından 85 dolar rakamlarına geriledi. Petroldeki bu düşüş, önümüzdeki günlerde benzin ve motorine indirim olarak yansıyacak. 


AYRINTILAR
Ham petrol fiyatları, sürpriz bie şekilde gerilemeye başladı. Halen 1 varil brent türü ahm petrol uluslararası petrol piyasalarında 85,73 dolar rakamlarından işlem görüyor. Petroldeki yaklaşık 3 dolarlık gerileme bu rakamlarda duru ya da daha da düşerse, hafta içi benzin ve motorine indirim gelmesi yüksek ihtimal. 

Petrol ne demek?


 

Petrolde 3'lü rakamlar konuşuluyor

Ham petrol fiyatları, omivron salgını ve son olarakta Ukrayna-Rusya siyasi kriziyle tekrar yoğun konuşulmaya başlandı. Ancak, omikronun olumsuz etkilerinin  tahminlerin altında seyretmesi, ham petrol fiyatlarında hızlı bir yükselişe neden olmuştu. Sonrasında ise halen devam eden Ukrayna-Rsuya krizi, piyasalar tarafından endişeyle izleniyor.  
 

Akaryakıt (Benzin-motorin) fiyatları

Ürün  Fiyat TL/LT
Benzin (95 Oktan) 14,03880
Motorin (Normal) 14,25305
Kaynak:
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) En Yüksek İşlem Hacimli
8 Akaryakıt Dağıtım Şirketi Ortalama Bayi Tavan Fiyatları, 12.01.2022.
 

Enerji Ekonomisi