Petrol 100 doları aştı - Benzin ve motorine...

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması; başta petrol ve dolar olmak üzere ekonomileri vurdu. Petroldeki artış, Türkiye gibi ithalatçı ülkeleri olumsuz etkileyecek.

- Dünyanın uyarılarına rağmen Rusya, Ukrayna'ya saldırdı. Rusların Ukrayna'ya saldırısı, petrol fiyatlarını fırlattı. Uzun yıllar sonra ham petrolün varil fiyatı 100 doları aştı. Halen 1 varil ham petrol 102,32 dolar rakamlarından işlem görüyor (Brent türü ham petrol).


Dünya enerji tüketimi - En fazla petrol ve doğal gaz rezervine sahip ilk 10 ülke!



Ayrıntılar...
Ham petrol fiyatları tarihi rekor kırdı. Ve petrolün varil fiyatı tarihi rekor kırarak 100 dolar rakamlarını aştı. Petroldeki bu artış iç pazarda akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıyacak. Ve kısa süre içerisinde, artışın benzin, motorin ve LPG otogaza zam olarak yansıyacak. 
Türkiye'de akaryakıt fiyatları için bir diğer etken olan döviz kuruda (TL/Dolar), Rusya'nın saldırısı ile  14 doları aştı. Halen serbest piyasada 1 ABD doları 14 TL'nin biraz üserinde bir fiyatla işlem görüyor. 

 

Akaryakıt fiyatları

24 Şubat 2022 tarihi itibariyle akaryakıt istasyonlarında satış fiyatları: 1 litre 95 oktan benzin 15,13 lira. 1 litre motorinde 15,44 TL. 1 LPG otogaz 9,80 lira (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 24.02.2022 tarihli ortalama fiyatlar). 

Enerji Ekonomisi
 

Rusya Ukrayna krizi Petrol fiyatları akaryakıt fiyatları benzin motorin fiyatları Enerji Ham petrol fiyatları