Paris Anlaşması'nın küresel ısınma için 1,5 °C hedefi risk altında - Uluslararası Enerji Ajansı!

TAKİP ET

''Paris Anlaşması'nın küresel ısınmayı 1,5 ° C'ye ve dolayısıyla gezegenin geleceğine sınırlama hedefinin risk altında olduğunu söyledi'' - Dr. Fatih Birol!

''COP28 Başkanı, ıea'da 50'den fazla ülke ile enerji ve iklim sorunlarını tartışıyor''

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)

- Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... COP28 Başkan Adayı Sultan El Ceber, bu Kasım ayında Dubai'de gerçekleşecek olan küresel BM iklim değişikliği konferansı öncesinde enerji sektörünün iklim eylemini hızlandırmadaki rolü üzerine özel bir etkinlik için geçen hafta Paris'teki genel merkezimizi ziyaret etti.


Dünyanın dört bir yanından 50'den fazla ülkeyi temsil eden – küresel CO2 emisyonlarının yaklaşık% 80'ini oluşturan – büyükelçilerin yanı sıra büyük enerji şirketlerinin liderleri de katılımdaydı. Yuvarlak masa toplantısı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin COP28 Dönem Başkanlığını yürüten Dr. Al-Jaber'in iklim konferansı için önceliklerini belirlemesi için bir fırsattı. Afrika, Amerika, Asya–Pasifik, Avrupa ve Orta Doğu'yu kapsayan çeşitli gelişmiş, gelişmekte olan ve gelişmekte olan ekonomilerden oluşan mevcut ülkelerin bakış açılarını vermelerine, sorular sormalarına ve önerilerde bulunmalarına izin verdi.

 

Paris Anlaşması'nın küresel ısınmayı 1,5 ° C'ye ve dolayısıyla gezegenin geleceğine sınırlama hedefinin risk altında olduğunu söyledi.

İcra Direktörümüz Fatih Birol, Dr. Al-Jaber'i tanıtan açılış konuşmasında, başarılı bir COP28'İN tüm ülkeler için hayati önem taşıdığını, çünkü Paris Anlaşması'nın küresel ısınmayı 1,5 ° C'ye ve dolayısıyla gezegenin geleceğine sınırlama hedefinin risk altında olduğunu söyledi. COP28'İN BAE'YE diğer petrol ve gaz üreticileri için iklim eylemi konusunda liderlik gösterme fırsatı verdiğini ve onları hidrokarbonlara aşırı güvenmekten daha temiz ve daha güvenli bir geleceğe doğru hareket ettirecek bir yol belirlediğini de sözlerine ekledi. IEA, net sıfır emisyona geçişte petrol ve gaz üreticilerinin rolü hakkında COP28 öncesinde yayınlayacağımız özel bir raporla bu yolun haritasını çıkarmaya yardımcı olacak.


Ziyareti sırasında Dr. Birol ile ayrı bir ikili görüşme de yapan Dr. El Ceber, ıea'nın mevcut uluslararası “dinleme turunda" önemli bir durak olduğunu belirterek, IEA'YI "enerjinin küresel merkezi" olarak nitelendirdi ve Ajansımızın rolünü vurguladı. küreselleşmeye rehberlik eden bir düşünce lideri olarak enerji politikası ve dünya çapında enerji sistemleri hakkında bilgi ve anlayışı geliştirmek. Dr. El-Ceber, ıea'daki görüşmelerinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve birkaç Fransız bakan, siyasi şahsiyet ve sivil toplum lideriyle de bir araya geldi.


Dr. Ceber, yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada, dünyadaki enerji ve iklim zorluklarının ölçeğinin altını çizdi ve artan değişimin bunların üstesinden gelmek için yeterli olmayacağını vurguladı. Emisyonları önemli ölçüde azaltırken dünyanın hızla büyüyen enerji ihtiyaçlarını karşılamanın insanlığın karşılaştığı en karmaşık zorluklardan biri olduğunu söyledi. Ve azaltma, adaptasyon, iklim finansmanı ve kayıp ve zararın tüm kilit alanlarında dönüşümsel ilerleme çağrısında bulundu.

 

enerji ekonomisi

Emmanuel Macron Fatih Birol IEA Uluslararası Enerji Ajansı Paris anlaşması Paris 1 5 °C Küresel ısınma